İBB tarafından pandemide özveriyle sağlık hizmeti veren sağlık emekçileri için yaptırılan ‘Pandemi Kahramanları Anıtı’ törenle açıldı.

16.03.2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemide özveriyle sağlık hizmeti veren sağlık emekçileri için yaptırılan ‘Pandemi Kahramanları Anıtı’ 16 Mart 2022 tarihinde törenle açıldı.

Karantina Meydanı’ na dikilen anıt için, ulusal bir yarışma düzenlenmiş jüri tarafından Heykeltıraş Barış Direnç Altınay’ın eseri seçilmiştir.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, ‘kötü yönetilen bir pandeminin bütün yükü sağlık emekçilerine yıkılmış, pandemi sürecinde yaşamlarını riske atarak özveriyle sağlık hizmeti veren sağlık emekçileri korunamamıştır. 553 sağlık emekçisi önlenebilir bir hastalıktan hayatını kaybetmiştir. Pandemiyle mücadelemizde sağlık emekçileriyle dayanışma gösteren, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu anlamlı anıt için teşekkürlerimi sunuyorum. Emek bizim söz bizim diyerek özlük hakları, çalışma koşulları ve ekonomik durumları için eylem ve etkinlikler gerçekleştiren hekimler ve sağlık emekçileri haklarını alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerdir. Emeğimize, mesleğimize, geleceğimize, memleketimize sahip çıkacağız. Buradayız, bu topraklarda sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz’ dedi. 

Konuşmaların ardından ‘Pandemi Kahramanları Anıtı’ törenle açıldı. Pandemide kaybettiğimiz vatandaşlarımızı ve sağlık emekçilerini bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

Bu haber 739 kez okunmuştur.