14-15 Mart Beyaz GöREV etkinliği kapsamında 15 mart 2022 tarihinde İzmir’de GöREV’deyiz!

16.03.2022

Görev etkinliği, , Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dokuz Eylül Tip Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Ve Cerrahisi Eğitim ve  Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastaliklari Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Gaziemir Devlet Hastanesi ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yapıldı.

Merkezi görev etkinliği ve basın açıklaması, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik hekim ve sağlık çalışanları yanı sıra DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, Demokratik kitle Örgütü Temsilcileri ve vatandaşların destek vermesiyle, büyük bir kitlesel katılımla, coşkulu bir şekilde yapıldı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı yaptığı açıklamada “Aylardır yürüttüğümüz mücadelemiz 14-15 Mart Büyük G(ö)REV’i ile sadece hekimler, sağlık çalışanları tarafından değil toplumun tüm kesimleri tarafından ilgiyle izlenen ve desteklenen toplumsal eylem halini almıştır. 14 Mart’ta tüm Türkiye de olduğu gibi İzmir’de de hastanelerde ASM’ lerde G(ö)REV’ etkinliği büyük katılımlarla hayata geçmiştir.

Eylemlerimizin etkisi yönetenleri taleplerimize yönelik değerlendirme yapmaya zorunlu kılmıştır. Bu çerçevede bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamada bakanın bizzat kendi mektubunda düzenlemelerin aslında çok kolay yapılabileceği söylense de bugün itibari ile henüz somut bir adımın olmadığını görüyoruz. Yapılan açıklama niyetin ötesine geçememiştir. 2021 yılı aralık ayında Meclis’te kabul edilen düzenlemenin iktidar partisi tarafından geri çekildiğini biliyorken, yapılan niyet beyanlarını somut adım olarak değerlendirmiyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz, Boş sözlere, vaatlere, algı oluşturma çabalarına son verin!  Kararlıyız. Vazgeçmiyoruz.  Mesleğimize, emeğimize geleceğimize sahip çıkacağız.” dedi 

DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada “Sağlık işkolunda grev yasağı var diyenler, emekçinin emeğini, ekmeğini korumak için en temel kazanılmış hakkı olan grevi yasaklayanlar görsünler nasıl grev yaptığımızı! Sağlık Bakanı sağlık emekçilerine mektup göndermek yerine, sorunlarımızı çözecek yasaları meclisten geçirmek için uğraşmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Hep birlikte çekilen halaylar, birlikte söylenen türkülerle etkinlik devam etti. Sağlık emekçileri birleşe birleşe kazanacaklarını, talepleri kabul edilinceye kadar dayanışmayı yükselterek  mücadeleyi sürdüreceklerini bir kez daha kararlılıkla vurguladılar.

Bu haber 144 kez okunmuştur.