Kaybettiğimiz ve katledilen sağlık emekçilerini denize karanfiller bırakarak andık

14.03.2022

14  Mart Tıp Haftası nedeniyle kaybettiğimiz ve katledilen sağlık emekçilerini denize karanfiller bırakarak andık her yıl olduğu gibi bu yılda  denize karanfiller bırakarak anıldı. 

Etkinliğe, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Behiye Mungan ve Prof.Dr. Süleyman Kaynak katıldı.

Cumhuriyet meydanında   gerçekleştirilen basın açıklamasını, katılan sağlık emek örgütleri adına SES Eşbaşkanı Erkan Batmaz okudu.

Açıklamada; 20 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm programı çalışanların iş yükünü artırmış, esnek güvencesiz çalışma, tükenmişlik getirmiş aynı zamanda şiddeti körüklemiştir. Bu gün gelinen noktada kayda geçen günlük 50’ den fazla şiddet vakası vardır. Kayıtlara geçmeyen daha da fazla olduğu bilinmektedir.  Artan şiddet sonucu Ersin ARSLAN, Melike ERDEM, Kamil FURTUN, Aynur ERDEM, Hasan Orhan ÇETİN yaşamlarını yitirmişlerdir. Maalesef bir daha olmasın diyoruz ve hep yeni acılar yaşıyoruz.  Dr. Fikret HACIOSMAN’ da bunlardan biri. Pandeminin ilanı ile beraber 2 yıl içerisinde maalesef önlenebilir nedenlerden dolayı 553 mesai arkadaşımızı kaybettik. Yaşamdan ve yaşatmaktan yana olan biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bu ülkede daha fazla ölüm, daha fazla yaralanma, kan ve gözyaşı istemiyoruz. Bir kez daha bu sorunun önlenebilir bir sorun olduğunun altını çizerek bu soruna sessiz kalmadığımızı ve kalmayacağımızı ilan ediyor ve şiddetin son bulmasını istiyoruz. Tüm sağlık sistemindeki yanlışları söylemeye, sağlık emekçilerinin sorunlarını, taleplerimizi söylemeye devam edeceğiz. ifadelerinde bulunuldu.

Basın Açıklaması için Tıklayınız…

Açıklamanın sonunda kaybettiğimiz ve katledilen tüm sağlık emekçilerini için denize karanfiller bırakıldı. 

Bu haber 194 kez okunmuştur.