'Ölmez'in Hikayesini Daim Kılmak, Doğayla Yan Yana Durmak' konulu basın açıklaması 9 Mart 2022 tarihinde yapıldı.

09.03.2022
Maden sahalarındaki zeytinliklerin talan edilmesinin önümü açan yönetmelik değişikliğine karşı İzmir Tabip Odası - İzmir Barosu - Batı Urla Köyleri Çevre Koruma ve Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği - EGEÇEP - Salihli Çevre Derneği ve yurttaşlar tarafından Danıştay’da dava açıldı. 

Davanın açılmasını ardından davacı kurum temsilcileri ve yurttaşların katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklaması İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel tarafından okundu. Av. Özkan Yücel, İktidar, oldu bittiye getirerek; bir yönetmelik değişikliği ile Anayasa’ya, kanunlara ve uluslararası sözleşmelere aykırı biçimde, zeytin alanlarını madencilik faaliyetlerine açmak istiyordu. Siyasi iktidar, yasa değişikliğine dahi gerek görmeden, Meclisi ve toplumu bypass ederek, şirketlerin sermaye birikimini artırmak ve daha fazla kar elde etmelerini sağlamak için yaşam alanlarını, doğal alanları talana açmaya devam ediyor. Bu doyumsuz yok etme hırsına, doğayı yağmalama merakına ilişkin hikayeyi hepimiz biliyoruz. Yağmacılar, talancılar ve rantçılar tarih sahnesinden silinirken, Ölmez Ağacı’nın öyküsünün hiç bitmediğinin/bitmeyeceğinin de farkındayız” ifadelerinde bulundu. 

Basın Açıklaması için tıklayınız..

Daha sonra söz alan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, Zeytin alanları talanına karşı bir insan hakkı olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımız için buradayız. Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Biz bu ödevimiz gereği buradayız. Bu ödevi yerine getirmeyen yönetimin talan düzenine karşı hukuksal mücadeleyi başlatmak üzere buradayız. Sözümüz burada bitmeyecek mücadeyi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Diğer katılımcıların kısa konuşmalarının ardından basın açıklaması sona erdi.
Bu haber 160 kez okunmuştur.