Susmadık Susmayacağız! Dr. Sibel Uyan Yalnız Değildir! basın açıklaması 4 Mart 2022 tarihinde yapıldı.

04.03.2022

İzmir Tabip Odası Aile Hekim Komisyonu Başkanı ve Türk Tabipleri Birliği Aile hekimliği Kol sekreteri Sibel uyan 'a yönelik ceza sözleşmesine dayanarak verilen hukuksuz cezaya karşı İzmir Tabip Odası ve SES İzmir Şube bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Zeynep Altın, Dr. Hakan Köse katıldı. İzmir Aile Hekimleri Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği İzmir Şubesi, TTB Aile Hekimleri Kolu açıklamaya destek verdi. 

Basın açıklaması açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, Sağlık çalışanları pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşadılar. Pandemiyle sıkıntılar daha da büyüdü. Her sağlık kuruluşunda sağlık çalışanları canla başla mücadele ettiler. Aile sağlığı merkezlerinde bu süreç devam ederken bir de ceza yönetmeliği dediğimiz bir yönetmelik çıkartıldı. Bu yönetmelikle aile sağlığı çalışanları isimsiz şikayetlerle asılsız iddialarla cezalandırıldı. Bugün burada Dr. Sibel Uyan için buradayız. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Sibel Uyan’in yalnız olmadığını göstermek, dayanışmayı yükseltmek için buradayız. Aile hekimliği sistemi kurulduğundan bu yana sürekli sorun yaşadığı 1 Temmuz’da uygulamaya sokulan ceza yönetmeliğinin geri çekilmesi için İzmir Sağlık Platformu olarak birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Bu ceza yönetmeliğinin sakıncaları konusunda uyarılarda bulunduk. Geldiğimiz noktada haklılığımız ortaya çıkmıştır. Hiçbir tutarlılığı olmayan asılsız gerekçelerle Sibel arkadaşımıza soruşturma açıldı ve ceza yönetmeliğiyle ceza verildi. Dr. Sibel Uyan yalnız değildir! Ceza yönetmeliği geri çekilene kadar mücadele edeceğiz"  dedi. 

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, kol sekreterimiz Dr. Sibel Uyan yalnız değildir! Susmayacağız, Korkmayacağız, Vazgeçmiyeceğiz! Bu uygulamalar bizleri yıldıramayacaktır. dedi

SES Eşbaşkanı Erkan Batmaz ise, "Bu mücadeleyi uzun yıllardır veren ve sağlık hizmeti üreten Dr. Sibel Uyan'a özel bir baskı vardır. Uyan'ın yaptığı tüm faaliyetleri rahatsız etmiştir. Asılsız iddialarla bize ceza vermeye çalışanlara burada dik duruşumuzla cevabımızı veriyoruz" diye konuştu. 

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Derya Mengücük "Biz Aile Hekimleri Derneği olarak Sibel Uyan'ın yanındayız. Bu ceza yönetmeliği geri çekilsin. Susmuyoruz vazgeçmiyoruz demeye devam edeceğiz" dedi. 

SES İzmir Şubesi eşbaşkanı Nursel Yücesoy okudu. Yücesoy, "Son çıkarılan Ceza yönetmeliğine dayanarak üyemiz Dr. Sibel Uyan hukuksuzca cezalandırılmak istenmektedir. Buradan uyarıyoruz derhal bu hatadan dönülmelidir. Asılsız ve mesnetsiz suçlamalar ile verilmeye çalışılan cezaları kabul etmeyeceğiz. Bu hukuksuzluğa karşı haklı ve meşru mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklaması için tıklayınız…

Açıklama sonrası konuşan Sibel Uyan ise, "biz bir arada olduğumuz sürece umut var. Siz istediğiniz mevzuata, yönetmelikle, kafanıza göre çıkardığınız kanunlarla bizim üzerimize gelseniz de biz bu topraklarda iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu haber 418 kez okunmuştur.