Ceza Yönetmeliğini Kabul Etmiyoruz! basın açıklaması 18 Şubat 2022 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi.

18.02.2022

İzmir Tabip Odası’nda destek verdiği, İzmir Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları "İş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, ifade özgürlüğüne ceza getiren, iş yükünü artıran Ceza Yönetmeliği'ne karşı 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde başlattıkları iş bırakma eylemi kapsamında 18 Şubat 2022 Cuma günü İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 

Basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Köse katıldı.  Dr. Lütfi Çamlı yaptığı konuşmada, "Ülkede uygulanan sağlıkta dönüşüm politikaları artık iflas etti. Bu çökmüş sağlık sisteminin bütün yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yüklendi. Tüm basamakta çalışan hekimler ve sağlık çalışanlarının artık tükendi. ASM çalışanlarının yaşadığı sorunlar için uzun süredir mücadele yürütüyoruz. Aile Hekimliği sistemi  uygulamaya konulduktan  beri kaotik bir şekilde sürdürülmekte . Masa başında sahanın gerçekliğinden uzak birtakım kararlarla, günü kurtarmaya yönelik yapılan açıklamalarla sürdürülmeye çalışılsa sorunlar katlanarak arttı.  Özlük haklarımız, çalışma koşullarımız, giderek  kötüleşti. Olumsuz  çalışma ortamlarımız, ekonomik krizde eriyen ücretlerimiz görmezden geliniyor.  Hekimler artık bu ülkede mesleki açıdan gelecek görmüyorlar. Bütün bunların yanında bizleri susturan, ifade özgürlüğümüzü ortadan kaldıran, iş yükünü, angaryaları artıran bir ceza yönetmeliği çıkarıldı. Ceza Yönetmeliğini kabul etmeyeceğimizi defalarca dile getirdik. Basın açıklamaları, iş bırakmalar mitingler yaptık. Ama bizi görmüyorlar, bizi duymuyorlar. Pandemide özveriyle hizmet veren bizler korunamadık.  binlerce sağlık çalışanını hastalandı 500 den fazla arkadaşımızı Covid-19  nedeniyle kaybettik; ama yine de Covid-19 meslek hastalığı sayılmadı. Sağlıkta şiddet durmadı. Hergün onlarca arkadaşımız şiddete maruz kalıyor. Bu konuda hiçbir talebimiz göz önüne alınmadı. Mesleğimiz, haklarımız için dayanışmayı yükselterek mücadeleyi sürdüreceğiz. TTB nin 14 marta giderken tüm ülkede ortaya koyacağı eylem ve etkinliklerle itirazlarımızı, taleplerimizi güçlü bir şesle haykıracağız." dedi.

 

Basın açıklaması, İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak tarafından okundu.

 

Basın açıklaması için tıklayınız…

 

Basın açıklaması diğer örgüt temsilcilerinin konuşmalarının ardından sona erdi.


Bu haber 149 kez okunmuştur.