‘İz Bırakanlar Ödülü’ sağlık çalışanları adına İzmir Tabip Odası’na verildi.

31.01.2022
İz Bırakanlar Ödülü’ 21 Ocak 2022 tarihinde Tarihi İzmir Havagazı Fabrikasında  düzenlenen bir törenle  pandemi sürecinde özveri ile mücadele eden  sağlık çalışanları adına İzmir Tabip Odası’na verildi.

Törene İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak katıldı.  

Törende bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, İz Bırakanlar ödülüne layık görülmekten dolayı büyük bir onur duyduklarını belirterek, toplumun sağlık hakkı için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.  Dr. Lütfi Çamlı, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yaşamlarını riske atarak özveriyle sağlık hizmeti verdiğini,  bu mücadelede  hasta olduklarını ve birçok sağlık çalışanı arkadaşlarının hayatını kaybettiğini ama Covid-19’un hala bir meslek hastalığı sayılması için yasal düzenleme yapılmadığını ifade etti.  Toplum nezninde  sağlık çalışanlarının  büyük bir saygınlık kazandığı pandemi sürecinde  böyle bir ödüle layık görülenin motive edici olduğunu söyledi.  Bu süreçte sağlık çalışanlarının motivasyonlarını bozan birçok gelişme oldu. Özellikle sürecin şeffaf yönetilmemesi, karar süreçlerinde  sağlık emek meslek örgütlerinin sürece dahil edilmemesi ve pandeminin kötü yönetilmesi sonrasında oldukça sıkıntılı günler geçirdik. Başta sağlık çalışanlarına siz bizim kahramanımızsınız, haklarınız ödenmez  diyen yöneticiler, haklarımızı ödemediler. Sağlık çalışanları adına, bizi böyle bir ödüle layık gördükleri için seçici kurula çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Bu haber 217 kez okunmuştur.