İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi toplantısı 24.01.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

25.01.2022

İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi, TTB’nin açıkladığı eylem planı doğrultusunda Hekim Meclisi Divanının olağandışı toplantı çağrısında bulunması üzerine 24.01.2022 Pazartesi saat 20.00’da ZOOM üzerinden 61 temsilcinin katılımı ile toplandı. 

Hekim Meclisi Divan Başkanı Dr. Ahmet Etit tarafından toplantı açılarak toplantı gündeminin TTB’nin önümüzdeki dönem eylem planı ile ilgili fikir alışverişini güçlendirmek olduğunu belirtti.

Daha sonra Divan Başkanı Dr. Ahmet Etit, TTB Yüksek Onur Kurulu üyeliğini görevini 2016-2020 arasında başarı ile tamamlaması nedeniyle aldığı ödül/plaket nedeniyle tebrikleri kabul ettikten sonra Dr. Sibel Uyan söz aldı. Dr. Uyan “20 Ocak 2022’de Kartal 10 nolu ASM’de görevinin başında Ebe Ömür Erez katledildi. Hastanelere ve Asm’lere insanların silahla girebilmesi kabul edilebilir değildir. Hala caydırıcı bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmamıştır. Şiddet ve pandemi nedeni ile kaybettiğimiz arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum” dedi.

 Daha sonra söz alan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı; “bildiğimiz gibi sağlık emekçileri özlük hakları ve ekonomik koşulları ile ilgili Sağlık Bakanlığına birtakım taleplerde bulunmuştu. Bakanlığın TTB’ye randevu bile vermemesi Emek Bizim, Söz Bizim eylemlik sürecini başlatmıştı. İstanbul’dan Ankara’ya Beyaz Yürüyüş, Ankara’ da Beyaz Forum gerçekleştirildi. 

Bunun üzerine alelacele adaletsiz bir yasa tasarısı ile hekimlere maaş iyileştirmesi konusu meclis gündemine taşındı, ancak daha sonra geri çekildi. Bunun üzerine 15 Aralık 2021 G(ö)REV eylemi tüm ülkede yüksek bir katılımla gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı yasa tasarısının   ocak ayında tekrar meclise geleceğini söylemesine rağmen hala getirilmemiş olmaması nedeniyle TTB eylem planını açıkladı. 

TTB’de nöbet eylemleri yapılacağını, (26 Ocak-2 Şubat’a kadar, her odanın bir gün TTB’de nöbet tutması şeklinde, İzmir Tabip Odası 2 Şubat’ta bu nöbete katılacak).  
4 Şubat’ta TBMM önünde basın açıklaması gerçekleştireceğini, 8 Şubat’ta tüm ülkede G(ö)REV eylemi” yapılacağını açıkladı.   

İzmir’de TTB nöbetlerine destek vermek amacıyla, 26 Ocak’ta Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saat 16.00- 18.00 arasında nöbet etkinliği yapılması kararı alındığını belirterek bununla ilgili görüş ve önerileri sordu. 

Daha sonra söz alan Uğur Bayram, Yakup Gökhan Doğramacı, Gültekin Akarca, Fatih Sürenkök, Zeynep Altın, Aydan Taka, Mübeccel İlhan, Hakan Köse, Berna Karakoç, Seha Yüksel, Ümit Arpacı, Ömer Melik katkı ve görüşlerini belirttiler. 

Son sözü alan İzmir Tabip Odası başkanı Dr. Lütfi Çamlı eylem takvimini; 26 Ocak Tepecik nöbet eylemi, 2 Şubat İzmir Tabip Odası TTB’de nöbet eylemi yapılacağını başka eylem etkinlik için durum değerlendirmesi yapılacağını, 8 şubat G(ö)REV eylemi için çalışmalara başlanacağını, herkesi 26 Ocak’ta  Tepecik’te nöbet eylemine destek vermeye çağırdı. 

Başka öneri, görüş ve katkı olmaması üzerine Başkan Dr. Ahmet Etit, saat 22.00’da toplantıyı sonlandırdı. 

Bu haber 198 kez okunmuştur.