Gerici Toplum İnşa Etme Anlayışı Çocuklarımızı Öldürüyor! başlıklı basın toplantısı 14 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

14.01.2022

İzmir Tabip Odası Disk Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu,  TMMOB İKK, İzmir Barosu tarafından düzenlenen ‘Gerici Toplum İnşa Etme Anlayışı Çocuklarımızı Öldürüyor!’  başlıklı basın toplantısı 14 Ocak 2022 tarihinde, Eğitim-Sen  1 nolu şubede gerçekleştirildi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Geçtiğimiz günlerde tüm ülke olarak acı bir haberle sarsıldık. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara özgür iradesi dışında ailesinin baskısıyla kaldığı cemaat yurdunda yaşamına son verdi. Cemaat yurdunda maruz kaldığı baskıları paylaşan Enes Kara'nın gelecek için bir umudu kalmadığını belirterek intihar etmesi yüreğimizi burktu. Bu son dönemde cemaat ve tarikat yurtlarında yaşadığımız acı örneklerden sadece bir tanesi. Gençlerimizin eğitim haklarının kısıtlandığı, barınma olanaklarının çok zorlaştığı ve en önemlisi geleceğe dair umutlarının tükendiğini bu ortamda gençlerimiz ölüyor, geleceğimiz karartılıyor. Artık yeter diyoruz. Devlet tüm öğrencilerimize demokratik, laik, bilimsel, çağdaş eğitim olanağını bir hak olarak sunmalı eğitimde nitelikli ve parasız barınmayı sağlamalıdır.’ dedi. 

Daha sonra basın açıklaması Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam tarafından okundu .

Basın açıklaması için tıklayınız…

  
Bu haber 219 kez okunmuştur.