İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi toplantısı, 6 Ocak 2022 tarihinde yapıldı.

10.01.2022
İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi toplantısı 6 Ocak 2022 Perşembe günü, Hekim Meclisi Divan Başkanı Dr. Ahmet Etit, başkanlığında divan üyeleri Dr. Derya Mengücük ve Dr. Aydan Taka Küçük tarafından mail ve WhatsApp grubu üzerinden gönderilen davet aracılığı ile saat 20.00’de, ZOOM üzerinden 31 katılımcı ile yapıldı.

Gündeme Kadın hekimlik komisyonunun “Benim bedenim…kimin kararı?” başlıklı sunumu ile başlandı. Dr. Gizem Keçeci video sunumu öncesi kadınların, toplumsal eril bakış ve düşünce hakimiyeti ve siyasetin doğum kontrolü konusundaki yargılı ve yanlı yaklaşımları nedeniyle pek çok zorluklar yaşadığını dile getirdi. Sunumda yasal kürtaj hakkının kullanımı konusunda son yıllarda yapılan düzenlemelerle hem erişim hem de işlem aşamalarında kısıtlamalar olduğu ve bu nedenle kadınların uygun olmayan ortam ve koşullarda yapılan, yasal ve onaylı olmayan yerlere yönelmiş olduğu vurgulandı. Bununla birlikte de komplikasyon ve hayati risklerin artmış olduğu saptandı. Toplumun kadına bakışının bedeni ile ilgili kararlarını, hak ve özgürlüklerini, mahremiyet hakkını ihlal etmeye devam ettiği belirtildi.

Toplantının devamında Çevre Komisyonu adına Dr. Tuğrul Şahbaz’ın “Şehrimizde imar planları değişikliklerinin yarattığı kaygı” konulu sunumuna geçildi. İzmir şehrinde yapılan uygunsuz çok sayıda imar değişikliğinin, insan sağlığını doğrudan etkileyen ve tehdit eden nitelikleri nedeniyle hekimlerin de müdahil olmasını gerektirdiğini ve bunun dile getirilmesi, durdurulması amacıyla çevre komisyonunca yapılan çalışmalar anlatıldı. 

Ardından İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı söz alarak süregelen G(ö)rev etkinliklerini ve devam edecek eylemsellik hakkında bilgi verdi. Dr. Derya Mengücük sürecin aile hekimleri açısından önemi ve ciddiyetine değinerek kararlı ve sürekli mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Dr. Ali Ağzıtemiz, Tabip Odaları ve Tabipler Birliği statüsünden farklı bir noktada hekimlerin hak mücadelesinde sendika ve sendikalaşmanın gerek ve önemini vurguladı.

Dr. Mübeccel İlhan birlikte hareket edebilmenin, birliktelik ve örgütlenmenin gücüne değinerek bunun korunması ve devamının çok önemli olduğunu belirtti.
Katılımcıların dilek ve temennileri ile toplantıya saat 22.05’de son verildi.
Bu haber 206 kez okunmuştur.