Toplu Ulaşım 'Sağlıkçı Kartı Başvuruları' Hakkında

30.12.2021
İzmir Tabip Odası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında Hekimler için ücretsiz ulaşım sağlayan bir protokol imzalanmıştır.

Bu protokole göre; Hekimlerin "Sağlıkçı Kart" için yapması gereken işlemler ve detaylı bilgiler aşağıdadır.

- İlk başvuru için kart ücreti 10 TL dir. 

- Başvurular www.izmirimkart.com.tr adresi üzerinden online yapılacaktır .

- Başvuru sahibinin sağlık çalışanı kabul edilip edilmediğine dair doğrulama Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemi ve İzmir Tabip Odası verileri üzerinden yapılmaktadır. 

- 04.01.2022 tarihine kadar ( bu tarih dahil) yapılacak başvurular toplu olarak basılarak İzmir Tabip Odası’na teslim edilecek, dağıtım İzmir Tabip Odası tarafından sağlanacaktır. Toplu basım süreci işlemleri devam ederken Kart Başvuru Merkezlerimizden münferit kart teslimatı yapılmayacaktır. 

- 04.01.2022 tarihinden sonra alınacak başvurulara ait kart teslimatları için başvuru sahibinin kart başvuru merkezlerimize bizzat gelmesi gerekmektedir.  

- Kayıp, çalıntı ya da yıpranma nedeniyle kart yenileme bedeli  20 TL’dir. 

- Ücretsiz ulaşım hakkı Cumhurbaşkanlığı Kararı doğrultusunda verilmekte olup, uzatma ve sona erme kararları da yine Cumhurbaşkanı Kararı ile düzenlenmektedir.

SAĞLIKÇI KART BAŞVURU ADIMLARI 

- https://www.izmirimkart.com.tr/ adresi üzerinden öncelikle ilk kart başvuru sekmesini seçiniz.

- Açılan sayfada “Sağlıkçı Kart” ını seçiniz ve istenen bilgiler doğrultusunda başvuru formunu doldurunuz.

- Güncel vesikalık fotoğrafınızı kaydederek online başvuruya devam ediniz. Doğum tarihi ile uyumsuz, siyah beyaz, selfie ya da görüntü net olamayan fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğrafınızın kriterlere uygun olmaması halinde tarafınıza SMS ile bilgi verilecek olup fotoğraf güncellemesi istenecektir. Güncelleme için www.izmirimkart.com.tr adresinden TC kimlik no ile başvuru durumu sorgulama ekranından yeni fotoğraf ekleyebilirsiniz. 

- Ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile veya Vakıfbank şubelerinden yapabilirsiniz. (Kart ücreti 10TL’dir. EFT ve havale ile yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.) 

- Ön Başvuru formu doldurulmadan bankaya ücret yatırılmaz.


Bu haber 9579 kez okunmuştur.