‘Zulmün Tarihi’ kitabının söyleşisi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

19.12.2021

Prof. Dr. Cumhur Ertekin’in yazdığı “Zulmün Tarihi” kitabı söyleşisi Dr.Erdal Atabek moderatörlüğünde 16 Aralık 2021 tarihinde çevrimiçi olarak  gerçekleştirildi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Behiye Mungan'ın açılış konuşması sonrası, moderatör Dr. Erdal Atabek kitabın önemli bir konuya işlediğini, zulüm yapanlar kadar bu zulme destek olanların, ses çıkarmayanların ve görmezden gelenlerin de suçlu olduğuna vurgu yaptı.

Ardından Cumhur Ertekin kitabının kısa bir özetini sundu. İlk topluluklardan bu yana kötülüğün nasıl evrimleştiği, özellikle tarım toplumuna geçiş ve mülkiyetin başlaması ile kazandığı ivmeyi vurguladı. İnsanın doğasında kötülüğün varlığı ,otoriter, itaatkar topluluklarda daha rahat gelişip serpilebildiği, 600 yıllık imparatorluk geleneğimizin insanımızı hak istemek yerine lütuf beklentisi ile şekillendirdiği vurgulandı.

Söyleşi  katılımcıların soru ve katkıları ile sürdü.

Son söz olarak cesaretin bir seçim, umut etmenin ise hayal değil bir karar olduğu vurgusu ile aydın olma sorumluluğuna dikkat çekildi.

Söyleşinin sonunda İzmir Tabip Odası Başkanı Dr.Lütfi Çamlı ‘yaşamları boyunca zulme, baskıya onurlu bir duruş sergileyen Dr. Erdal Atabek ve Prof. Dr. Cumhur Ertekin'e güzel söyleşi için teşekkür ederek, yaşamlarınız ve iyi hekimlik mücadeleniz bizler için her zaman yol gösterici olacaktır’ dedi.

 

Bu haber 259 kez okunmuştur.