Sağlık emekçileri “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!” diyerek iş bırakma eylemi yaptılar

16.12.2021

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) yanı sıra Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın ortak çağrısı üzerine tüm ülkede olduğu gibi İzmir’de de hekimler ve sağlık emekçileri bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.  

 

Emekliliğe yansıyacak yaşanabilir temel ücret verilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, güvenceli çalışmanın sağlanması, şiddete karşı etkili bir yasa çıkarılması, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulması, COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasasının çıkarılması, ağır ve tehlikeli işler kapsamında faaliyet yürüten tüm çalışanlar için 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi ve ek göstergelerin 3600’den 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi  taleplerinin dile getirildiği eyleme hekimler ve sağlık emekçileri  yoğun katılım gösterdiler.

 

Acil, yoğun bakım, doğumhane, diyaliz üniteleri, covid poliklinikleri, onkoloji üniteleri gibi birimlerin dışında sağlık hizmeti verilmedi.

 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve oda aktivistleri iş bırakma gerçekleşen sağlık kuruluşlarında yaptıkları açıklamada Uyarıyoruz! Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz! dediler.

 

Basın Açıklaması için Tıklayınız

 

 

Bu haber 208 kez okunmuştur.