‘Sağlık Ekip İşidir! Tüm Sağlık Çalışanları için Adil, Yoksulluk Sınırının Üzerinde Tek Ödeme Yapılmalıdır!’ konulu basın açıklaması yapıldı.

03.12.2021

Sağlık Ekip İşidir! Tüm Sağlık Çalışanları için Adil, Yoksulluk Sınırının Üzerinde Tek Ödeme Yapılmalıdır!’ konulu basın açıklaması 3 Aralık 2021 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapıldı.

 

Basın Açıklamasına İzmir Tabip Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Eczacı Odası, SES İzmir Şube, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şube, TÜMRAD-Der İzmir Temsilciliği tarafından ortak düzenlenen basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim kurulu Üyeleri Dr. Hakan Köse ve Prof. Dr. Süleyman Kaynak katıldı.

 

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yaptığı konuşmada, Sağlık bir ekip işidir, tüm sağlık çalışanları farklı becerileri ile bütüncül bir sağlık hizmeti üretirler. Ayrımcılık kabul edilemez, hükümetin açıkladığı hekimlere maaş zammı müjdesi adil olmayıp iş barışını bozacak niteliktedir. Bu zamdan aile hekimleri, üniversite çalışan öğretim üyeleri ve asistanlar, SSK ve Bağ-Kur’dan emekli hekimler faydalanamayacaktır. Aynı şekilde hekim dışı sağlık emekçileri yok sayılmış herhangi bir zam düşünülmemiştir. Bu adaletsiz uygulama kabul edilemez. Tüm sağlık çalışanları için adil, yoksulluk sınırının üzerinde emekliliğe yansıyacak tek ödeme yapılmalıdır. Bu talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecektir.

 

Daha sonra söz alan sağlık emek ve meslek örgütleri temsilcileri konuya ilişkin tepkilerini dile getirdiler. Basın açıklaması SES İzmir Şube Başkanı Nursel Yücesoy tarafından okundu.

 

Basın açıklaması için tıklayınız…

Bu haber 199 kez okunmuştur.