TAKSAV ‘Direnç Ödülü’ 2 Aralık 2021 tarihinde Sağlık Emekçileri adına İzmir Tabip Odası’na verildi.

03.12.2021

İzmir’de 2012 yılından beridir düzenlenmeye başlayan Uluslararası İzmir Tiyatro Festivalinin bu yılki teması “Direnç” olarak belirlendi. Festival, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Törene, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Behiye Mungan, Prof. Dr. Süleyman Kaynak ve oda üyesi meslektaşlarımız da katıldı. 

Direnç ödülü ise, Covid-19 nedeniyle dünyanın mesafeli, temassız bir sahneye dönüşüp, perdelerini indirdiği evlere kapandığı süreçte; yaşamın sürdürülebilirliği için canları pahasına dirençle mücadele eden, tüm sağlıkçılar adına İzmir Tabip Odası’na verildi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı’ya direnç ödülü, TAKSAV Başkanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar tarafından verildi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı yaptığı konuşma da, “Bu anlamlı ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum. Ülke ve dünya olarak zor günler geçiriyoruz. Pandeminin başından beri sağlık emekçileri yaşamlarını riske atarak sağlık hizmeti veriyorlar. Başlangıçta balkonlardan alkışladılar, ‘Hakkınız ödenmez’ dediler ve ödemediler. Binlerce sağlık emekçisi Covid-19 oldu ve 500’e yakın sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Binlerce sağlık emekçisi korunamadı ve en basit sağlık hizmetlerinden bile uzak kaldılar. Bu süreçte halkımızın bize sahip çıkması, bize bakması, bizi dinlemesi hekimlerin ne söylediğine ilgi göstermesi hepimiz için büyük bir onur kaynağı oldu. Bu süreçte direnmeye devam ediyoruz. Hem toplumun sağlık hakkı, hem de sağlık emekçilerinin özlük hakları için direnmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Festivalin onur ödülünü Deniz Türkali, emek ödülü Cengiz Bozkurt’a verildi. 

 

   
Bu haber 186 kez okunmuştur.