Şehir Hastaneleri Süreci ile Oluşturulan Truva Atının Kentimize Zarar Vermesine Engel Olacağız!

04.11.2021

İzmir’de hizmete girmesi planlanan Şehir Hastanesi, ile ilgili olarak süreci izlemek üzere oluşturulan İzmir Kentinin Sağlik Hakkına Sahip Çıkıyoruz Platformu 04 kasım 2021 tarihinde bir basın açıklaması yaparak İzmir Halkının sağlık hakkına çıkacaklarını kamuoyuna deklare ettiler.

Platform, İzmir Tabip Odası, İzmir Dişhekimleri Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Barosu, TMMOB İzmir İKK, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu, Genel Sağlık İş Sendikası İzmir Şube, SES İzmir Şube, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube, İzmir Aile Hekimleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şube, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, İzmir Temsilciliği, İzmir Sağlık ve Hasta Hakları Derneği, Ata Soyer Sağlık ve Politika Araştırmaları Derneği, İzmir Yaşam Alanları, EGECEP, İzmir Kent Konseyi, Konak Kent Konseyi, Karşıyaka Kent Konseyi, Bayraklı Kent Konseyi, Karabağlar Kent Konseyi katılımlarıyla oluşturuldu. 

04 Kasım 2021 tarihinde İzmir Tabip Odası’nda gerçekleştirilen “Şehir Hastaneleri Süreci İle Oluşturulan Truva Atının Kentimize Zarar Vermesine Engel Olacağız!” başlıklı basın toplantısında, platform adına İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Türkiye’de 1980’li yıllara uzanan özelleştirme girişimleri ve bunun son aşaması olan Sağlıkta Dönüşüm Programına vurgu yaparak, bu dönüşümler ya doğrudan özel sektöre devretme veya özel sektör anlayışını kamuya taşıma şeklinde gerçekleşmektedir. dedi. Şehir Hastaneleri planlanmasından yapımına ve işletmesinden bakımına kadar, özel sektör tarafından yapılmakta ve devlete fatura edilmektedir. Emek Meslek Örgütlerinin, bu hastanelerinin kamu yararına bir planlama olmadığını, yüksek maliyetleri nedeniyle ülke ekonomisi için ciddi bir yük oluşturduğunu defalarca dile getirdiğini ifade etti. ‘2015 yılında temeli atılan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, 2018 de açılması planlanmışsa da henüz tamamlanamamış, bu konularda kamuoyuna gerçek bir bilgilendirme de yapılmamaktadır. Söz konusu hastane yer seçimi ve sağlığa erişim açısından ciddi sorunlar içermekte, özellikle acil hastaların ulaşımında sorun yaşanacağı öngörülmektedir. Bu hastanelerinin açılmasıyla yıllardır İzmir Halkına sağlık hizmeti veren köklü hastanelerin kapatılması ya da küçültülmesi konusunda belirsizlikler sürmekte adları geçen birçok sağlık emekçilerinde ciddi kaygılara yol açmaktadır. Halen faaliyet gösteren diğer illerdeki şehir hastanelerinin sağlık hizmeti sunumunda yaşanan ciddi sorunlar göz önüne alındığında İzmir halkının sıkıntılı günlerin beklediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Şehir hastanelerindeki kar odaklı anlayışın gerek çalışma koşulları gerekse özlük hakları konusunda, sağlık çalışanlarını mutsuz etmiş tükenmişlik yaşamalarına neden olmuştur. dedi.

İZMİR HALKININ SAĞLIK HAKKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ. ŞEHİR HASTANELERİ SÜRECİNİ YAKINDAN İZLEYECEK, KONUYA İLİŞKİN ÖNERİ VE İTİRAZLARIMIZI KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ.

İZMİR HALKI’NIN SAĞLIĞINA, KENTİNE, GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMASINA DESTEK OLACAĞIZ. İZMİR KENTİ YÖNETİCİLERİ, HALKIN TEMSİLCİLERİ İLE İLETİŞİMİ ARTIRARAK EN GENİŞ PLATFORMLARDA TARTIŞMA ORTAMLARI OLUŞTURACAĞIZ.

KAMU KAYNAKLARININ İSRAFINA, KAMU ALANLARININ TALANINA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ.

ŞEHİR HASTANELERİ SÜRECİ İLE OLUŞTURULAN TRUVA ATININ KENTİMİZE ZARAR VERMESİNE ENGEL OLACAĞIZ.

Bileşeni oluşturan kurum temsilcilerinin destek konuşmalarının ardından basın toplantısı sona erdi. 

Basın bildirisi için tıklayınız…

 

İZMİR KENTİNİN SAĞLIK HAKKINA SAHİP ÇIKIYORUZ PLATFORMU

Bileşenler:

İzmir Tabip Odası
İzmir Dişhekimleri Odası
İzmir Eczacı Odası
İzmir Barosu
TMMOB İzmir İKK
DİSK Ege Bölge Temsilciliği
KESK İzmir Şubeler Platformu
Genel Sağlık İş Sendikası İzmir Şube 
SES İzmir Şube
Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği
Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube
İzmir Aile Hekimleri Derneği
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şube
Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği İzmir Temsilciliği
İzmir Sağlık ve Hasta Hakları Derneği
Ata Soyer Sağlık ve Politika Araştırmaları Derneği 
İzmir Yaşam Alanları 
EGECEP
İzmir Kent Konseyi
Konak Kent Konseyi
Karşıyaka Kent Konseyi
Bayraklı Kent Konseyi
Karabağlar Kent Konseyi
Çiğli Kent Konseyi
İzmir İSİG Meclisi

 


Bu haber 398 kez okunmuştur.