Basın Açıklaması: İzmir Halkını, Yarımadaya sahip çıkmak için 27 Ekim 2021’de Çeşme Adliyesine davet ediyoruz.

25.10.2021

İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, TMMOB İKK, EGEÇEP ve Yurttaşların Çeşme Turizm projesinin durdurmak için açtıkları dava sürecinde 27 Ekim 2021’ de keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacaktır.

Davacı kurumlar kentin tüm yöneticileri, başkanlarını, milletvekillerini, İzmir Halkını yarımadaya sahip çıkmak ve mücadelerine ortak olmaları için 27 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 11.00’de Çeşme Adliyesi önünde toplanmaya davet etti. Konuya ilişkin olarak 25 Ekim 2021 tarihinde İzmir Mimarlık Merkezinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı okudu. Konuşmasında, bugüne gelindiğinde ülkemizin her köşesinde yürütülen ekolojik talan projelerinin en büyüklerinden birisi ne yazık ki Çeşme Projesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kamunun malı, kamu için, kamu yararı için, kamu için kullanılmalıdır. Aksi düşünce ve tasarruf için yapılan her türlü plana projeye karşı çıkmak, kamunun malını, kamu adına korumak her yurttaşın, her kurumun görevidir dedi ve herkesi 27 Ekim 2021 Çarşamba günü yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesine davet etti. 

Basın açıklaması için tıklayınız…

Daha sonra söz alan Demokratik Kitle Örgütleri ve Çevre Örgüt temsilcileri konuya ilişkin görüşlerinin dile getirdiler.

Bu haber 164 kez okunmuştur.