Uykuyla ilgili bozukluklar ve işe uygunluk değerlendirmesi konulu toplantı 18 Ekim 2021’de gerçekleştirildi.

19.10.2021

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu tarafından düzenlenen uykuyla ilgili bozukluklar ve işe uygunluk değerlendirmesi konulu toplantı 18 Ekim 2021 Pazartesi günü İzmir Tabip Odası Zoom kanalında gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşması İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel tarafından yapıldı. Dr. Nuri Seha Yüksel, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonuna yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Dr. Rana Savlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ayşe Coşkun Beyan katıldı. 

Doç. Dr. Ayşe Coşkun Beyan yaptığı sunumda, İşyerlerinde sirkadyen ritm bozuklukları, polisomnografi, uyku hijyeni eğitimleri, kilo verme - sigara ve alkol bırakılması, ışık tedavisi, psikososyal destek verilmesi, vardiya değişimlerinde dikkat edilecek konular, işyerinde uyku bozukluklarından kaynaklanan tehlikeler ve  kazaların ayrıntılarıyla anlattı. 

Toplantıya çok sayıda işyeri hekimi katıldı. Soru ve cevaplarla devam eden toplantı tüm katılımcılar tarafından çok yararlı bulundu. 

 

Bu haber 269 kez okunmuştur.