İzmir Sağlık Emek Meslek Örgütleri tarafından Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği konusunda 7 Ekim 2021 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

07.10.2021

Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Müftüoğlu, SES İzmir Şube Başkanı Erkan Batmaz, Genel Sağlık İş İzmir Şube Genel Sekreteri Ali Kemal Akgül, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şube Özgür Arslan, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şube Başkanı Tufan Fırat Göksel, Radyoloji Teknisyenleri Derneği İzmir Temsilcisi Ertuğrul Özaslan katıldı. KESK MYK Üyesi Varol Öztorun’da basın açıklamasına destek oldu.

Basın açıklamasında, İstanbul Aile Hekimliği Platformu İş bırakma eylemine yönelik destek açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, 30 Eylül’de yürürlüğe giren Aile Hekimleri Sözleşme Yönetmeliği, bir ceza yönetmeliğidir. Bu yönetmeliğin geri çekilmesi için basın açıklamaları yapıldı, iş bırakıldı, miting yapıldı. Bu konuda herhangi bir adım atılmaması üzerinde bugün de İstanbul’da Aile Hekimliği Platformu İş bırakma eylemi gerçekleştirmektedir. İzmir Sağlık Emek Meslek örgütleri olarak kendilerini desteklediğimizi bu mücadele de yanyana yürüme azim ve kararlılığımızı duyurmak için toplandık. dedi. 

Daha sonra basın açıklaması Aile Hekimi Dr. Serkan Şen tarafından okundu. Basın açıklamasında, Aşı karşıtları mitingine izin veren iktidar İstanbul Aile Hekimleri Platformu’nun bugün miting düzenlemesine hiçbir gerekçe gösterilmeden izin vermemiştir. İstanbul’da iş bırakma eylemine katılan sağlık çalışanlarına yalnız olmadıklarını ve birlikte mücadeleye devam edeceğimizi belirterek İzmir’den kendilerini selamlıyoruz. Meşru ve haklı mücadelemizi dayanışmamızı yükselterek sürdüreceğimizi duyuruyoruz. Bir kere daha Sağlık Bakanlığı’nı haksız ve hukuksuz maddelerle dolu Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği’ni hemen iptal etmeye çağırıyoruz. Ceza sistemini ağırlaştıran, sözleşme feshini kolaylaştıran, dayanaksız ve keyfi yaptırımlar getiren, birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamayan sözleşme tüm maddeleriyle derhal feshedilmelidir. İş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, ücretleri ve kazanılmış hakları gasp eden, görüş ve düşünce açıklama özgürlüğüne yasak getiren ‘ceza yönetmeliğine’ karşı mücadelemiz yönetmelik geri çekilene dek sürdürülecektir.

Basın Açıklaması için tıklayınız…  

Basın açıklamasının ardından, basın açıklamasına katılan Sağlık Emek Meslek Örgütleri Yöneticileri konuyla ilişkin görüşlerini açıkladılar. 

Basından gelen soruların cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.

Bu haber 160 kez okunmuştur.