İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı’ 2 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirildi

03.10.2021

İzmir Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı 2020 yılında sona erdi. İzmir Kent Konseyi, Kent Konseyi Kadın Meclisi'yle birlikte yeni eylem planı hazırlıklarına katkı sağlamak amacıyla 2.Ekim.2021 tarihinde kamu, sivil toplum ve meslek örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla  birlikte bir çalıştay  düzenledi.

 

Bornova Belediyesi Atatürk Sivil Toplum Örgütleri Yerleşkesinde tüm gün süren çalıştay, İzmir Kent Konseyi Youtube ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

 

Çalıştay, ilgili kuruluşların gözünden ve alanlarından şiddetle mücadele alanındaki durum ve sorunlar hakkında bilgilendirmeler içeren panel ile başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi temsilcisi, İBB Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürü, İzmir Barosu Yürütme Kurulu Üyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile içi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği temsilcisi ve İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeynep Altın’ın panelist olarak katıldığı çalıştayda atölye çalışmalarının sonuçları raporlaştırılarak, hem kamuoyuyla paylaşılacak hem İzmir Kadına Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddet koordinasyon Kurulu’nca düzenlenecek il eylem planı çalıştayına sunulacak.

Bu haber 163 kez okunmuştur.