Ege Bölgesi Tabip Odaları toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi.

06.09.2021
Ege Bölgesi Tabip Odaları Toplantısı, 4 Eylül 2021 günü İzmir Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmir Tabip Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, TTB Merkez Konseyi üyeleri, Antalya, Aydın,  Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla Tabip Odalarının yöneticiler ve üyeleri katıldı.   
Toplantının ilk oturumunda pandemi süreci ve tabip odaları konu başlığı ele alındı. Pandemi sürecinde oda etkinlikleri, yerellerde yaşanan sorunlar ve bu sorunlara yaklaşımlar, önümüzdeki sürece  ilişkin değerlendirmeler konusunda kısa sunumlar yapılarak bilgi alışverişi ve deneyim aktarımları yapıldı. 
Öğleden sonraki ikinci oturuma geçmeden TTB Merkez konseyi ve Ege Bölgesi Tabip Odalarının katıldığı,  pandemi sürecinde gelinen durum ve aşılama başlıklı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. İkinci oturumda oda–hekim ilişkileri, hekimlerin odalardan beklentileri, oda işleyişinde karşılaşılan güçlükler, örgütlenme, yeni üyelik çalışmaları, hekimlerin özlük hakları, bütün bu konularda hayata geçirilen etkinlikler değerlendirildi. 
Üçüncü ve son oturumda ise özellikle son dönemde yaşanan yangın ve sel gibi olağandışı durumlarda sağlık hizmetlerinin yürütülmesine dönük çalışmalar ve örgütlenme faaliyetleri üzerine odalar görüşlerini sundular. Tabip odaları adına yapılan konuşmalarda saha deneyimleri aktarılırken, bu konuda gerçekleşmekte olan örgütlenme çalışmaları konusunda görüş ve öneriler sunuldu. 
Toplantı, gündem dışı değerlendirmeler ile dilek ve temennilerin aktarılmasıyla son buldu.
Bu haber 253 kez okunmuştur.