İzmir Enternasyonal Fuarının Açılışı Nedeniyle Pandemi Önlemleri Konusunda Uyarılar

03.09.2021

İzmir Enternasyonel Fuarının zengin içerikli programı yaşamın yeniden normale dönmesini umut ettiğimiz günlerde kentimize çok farklı seçenekler sunuyor.

 

Açık alanlarda düzenlenen etkinliklerde fiziksel mesafe ve maske kullanımına özen göstererek bir risk yaşamadan ve riske neden olmadan etkinliğe katılım olanaklıdır. Bu bağlamda konser alanlarında kişisel koruyucu malzeme sağlanması, belediye görevlileri tarafından katılanların gözlemlenmesi, korunma konusunda nazik, uygun uyarılarla tedbir almayan kişilerin uyarılması yerinde olacaktır.

 

Ancak kapalı mekanlarda yapılması planlanmış etkinlikler pandeminin yeniden yükselişini sürdürüyor olması, vakaların ve ölüm sayılarının hızla artması, aşılama oranlarının yeterli düzeyde gerçekleşmemesi, üstelik bu koşulları henüz kışın başlamadığı bir dönemde deneyimliyor olmamız hekim meslek örgütü adına bizlerde çok ciddi kaygı uyandırıyor.

 

Bu nedenlerle doğal yollardan havalandırılması olanaklı olmayan kapalı mekanların etkinlikler için kullanılmasının sakıncalı olduğunu, doğal yollarla havalandırılsa bile kapalı mekanlarda etkinliğe kabul edilen kişi sayısının sınırlı tutulması gerektiğini anımsatmak isteriz. Kapalı mekanlarda yapılacak etkinliklerin büyük ekranlarla dış mekana yansıtılması ve izleyicilerin fiziksel mesafe ve korunma kurallarına uymak koşuluyla buradan izlemelerinin olanaklı kılınması çok yararlı olacaktır. Fuar etkinliklerinin gerçekleştiği mekanlarda pandemi korunma önlemlerinin vurgulandığı mesajların yer alması, özellikle aşı olma konusunda ziyaretçilerin teşvik edilmesi pandemi mücadelesine katkı sağlayacaktır. Kapalı mekan girişlerinde HES Kodu ve aşı kontrolü yapılması uygun olacaktır.

 

Biliyoruz ki pandemi mücadelesinin başarılı olması ancak hep birlikte doğru tutumlar almamıza, bir diğerini koruma sorumluluğunu yürekten duymamıza bağlıdır. Büyükşehir Belediyemizin pandemi mücadelesindeki duyarlılığını biliyor, yapılacak etkinliklerde hastalık bulaşını olanaklı kılacak koşullara izin vermeyeceğine inanıyoruz.

 

 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 157 kez okunmuştur.