Veli Lök ve Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi açıldı.

02.09.2021

Karşıyaka Belediyesi tarafından Demirköprü Mahallesi’nde yaptırılan Veli Lök ve Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi 1 Eylül 2021 tarihinde törenle açıldı.

Törene TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof Dr. Vedat Bulut, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı ve çok sayıda hekim meslektaşımız da katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası yapılan konuşmalarda, Veli Lök Hocamızın gerek akademik alandaki başarılı çalışmaları gerek insan hakları alanında özellikle işkence ve kötü muameleyi saptama, raporlama konusundaki mücadelesine vurgu yapıldı. 

Tören de bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı “Yaşamı boyunca her türlü baskıya rağmen onurlu bir duruş sergilemiş, evrensel hekimlik değerlerinden vazgeçmemiş Veli Lök hocamız bizler için ışık olmuş, umudumuzu artırmıştır. Onun öğrencileri olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. 

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise, Veli Lök Hocamızın dünya çapında bir değer olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından kütüphane açılışı gerçekleştirildi.  

 
Bu haber 459 kez okunmuştur.