Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı basın açıklaması 27.08.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

27.08.2021
İzmir'de aile sağlığı merkezi çalışanları 30 Haziran 2021’de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni protesto etmek için 27.08.2021 tarihinde Konak Eski Sümerbank önünde İzmir Sağlık Platformu olarak basın açıklaması yapıldı.

Konak eski Sümerbank önünde düzenlenen basın açıklamasına İzmir Sağlık platformu bileşenlerinden İzmir’de Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği(İZAHED) ve Genel Sağlık İş Sendikası, Birlik Sağlık Sendikası, İzmir Aile Sağlığı Elemanları Derneği (İZASED), Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği katıldı. İzmir Tabip Odası’da destek verdi. 

Basın açıklaması açılış konuşmasında İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel "Pandeminin zor günlerini yaşadığımız, vaka sayılarının arttığı, 250’yi aşan can kayıplarının karşılaştığımız bu günlerde tüm sağlık çalışanları olarak üzüntü içerisindeyiz. Bu zor döneme rağmen Sağlık Bakanlığınca yayınlanan hak gasplarını ve ceza puanlarını içeren yeni yönetmenliğe karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz! dedi.

İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Uzman Dr. Funda Müftüoğlu, “Sistemi tamamen içinden çıkılamaz ve çalışamaz hale getiren bu sözleşmeyi kabul etmiyoruz. İptaline kadar direnmeye ve yapılacak tüm çalışmalara bakanlığı ve bakanlık çalışanları davet etmeye devam ediyoruz. Kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz. Bu ceza yönetmeliğinin iptaline kadar eylemlerimiz sürecektir” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube YK Üyesi Hüseyin Çoban, “İktidarın 2003 yılından bu yana uygulamaya çalıştığı Sağlıkta Dönüşüm Programının asıl amacı büyük kar getiren kapitalizme teslim edilemeye çalışılmaktadır. Sağlık çalışanlarının emekleri ucuzlatılmaya çalışılmaktadır. Aile hekimlerine uygulanmaya çalışılan ceza sözleşmesini kabul etmiyoruz!.” dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ise, “Aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanının bu cezalandırıcı ve susturucu yönetmeliği karşı verdiği mücadeleyi güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz”  diye konuştu. 

Ortak basın açıklamasını SES İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy okudu. Yücesoy, ‘1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren yönetmeliğin aile sağlığı merkezi hekim ve çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıran uygulamaları sebebiyle ceza yönetmeliği olduğunu dile getiren Yücesoy, “Böyle bir düzenleme insan haklarına aykırıdır, kabul etmiyoruz’ dedi.

Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Tarık Doğan'ın yaptığı konuşma sonrasından basın açıklaması sona erdi.
Bu haber 234 kez okunmuştur.