Aile Sağlığı Merkezi çalışanları ve meslektaşlarımızın haklı ve meşru mücadele sürecinde yanında olacağız.

16.08.2021

İzmir'de aile sağlığı merkezi çalışanları 30 Haziran 2021’de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni protesto etmek için 16.08.2021 tarihinde Konak Eski Sümerbank önünde İzmir Sağlık Platformu olarak basın açıklaması yapıldı.

 

Konak eski Sümerbank önünde düzenlenen basın açıklamasına İzmir Sağlık platformu bileşenlerinden AHESEN, Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, İzmir Aile Hekimliği Derneği, İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği katıldı. Birlik Sağlık Sendikası da eyleme destek verdi. Odamız adına basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Süleyman Kaynak ve Dr. Hakan Köse katıldı.

 

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile çalışma huzurunun da ortadan kalktığını öne sürerek, "Pandemide çok sıkıntı dönemler yaşadık, kaybettiklerimiz oldu. Halk alkışlarla bizi destekledi ama yönetim sıkıntıları görmezden geldi. Son yönetmelikle de sahipsiz olduğumuzu yeniden gördük. İzmir Tabip Odası olarak Aile hekimlerinin ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının Özlük haklarını gasp eden bu yönetmeliğe karşı yürütülen haklı ve meşru mücadele sürecinde meslektaşlarımızın ve aile sağlığı çalışanlarımızın yanında olacağız."

 

Basın Açıklaması, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Müftüoğlu okudu.  Basın açıklamasında yeni yönetmelikle aile hekimliği uygulamasında karanlık bir süreç başladığı belirtildi. 16.08.2021 yanı bu gün iş Merkezi düzeyde bileşenlerle 1 günlük iş bırakma kararı aldıklarını, söz konusu yönetmeliğin geri çekilmemesi halinde 27 Ağustos Cuma günü tekrar iş bırakma eylemi yapacaklarını, 28 Ağustos Cumartesi günü ise Ankara'da "Beyaz Önlük" mitingi yapacaklarını açıkladı. Diğer katılımcıların konuşmalarıyla basın açıklaması sona erdi.


Basın Açıklaması Metni için tıklayınız...

Bu haber 241 kez okunmuştur.