Basına Çağrı

11.08.2021
Eğitim hakkı anayasal bir hak olup Anayasamızın 42. maddesinde ‘Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.’ şeklinde düzenlenmiştir.

Ülkemizde Covid-19 Pandemisi gerekçesiyle okulların uzun süre kapalı kaldığı ve bu nedenle milyonlarca çocuk ve gencin eğitim hakkından mahrum kaldığı bir gerçektir. 

Tüm veriler  bir seneyi aşkın bir süredir eğitimden uzak kalmanın çocukların ve gençlerin fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimini kötü etkilediğini, sağlıklarının bozulduğunu göstermektedir. Okulların salgının yayılmasında bir etkisi olmadığı bilinmekte iken, ülkemizin geleceği olan çocuklar pandemiye kurban edilmiştir. 

Pandemi döneminde okullarını en uzun süre kapatan ülkeler arasında yer almamıza rağmen Eylül ayında okulların açılıp açılmayacağı da henüz belirsizliğini korumaktadır. Bu koşullarda yüzyüze eğitime başlansa bile bunun sürdürülebilmesi için gerekli önlemlerin alınmadığı kaygısını taşımaktayız.

İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Eğitim-Sen ve Veli-Der olarak her yurttaşın Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeler ile güvenceye alınmış “Eğitim Hakkı”nın herkes için tam olarak sağlanması, devletin okulların yüz yüze açılması için gerekli tüm önlemleri alması, gerekli hazırlık ve çalışmaları yaparak eğitim hakkına ilişkin tüm yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamak amacıyla 12.08.2021 Perşembe günü saat 14.00’te İzmir Barosu Konferans Salonunda yapılacak olan basın toplantısına tüm basın kurumlarımız ve basın mensuplarımız davetlidir.



Saygılarımızla.




İZMİR BAROSU
İZMİR TABİP ODASI
EĞİTİM-SEN İZMİR ŞUBELERİ
VELİ-DER İZMİR ŞUBESİ
Bu haber 143 kez okunmuştur.