'Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışan Hekimler Özlük Haklarını konuşuyor' konulu toplantı 28 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

29.06.2021

İzmir Tabip Odası Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışan Hekimler Komisyonu tarafından düzenlenen Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışan Hekimler Özlük Haklarını konuşuyor konulu toplantı 28 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

İlk olarak Odamız avukatı Mithat Kara, özel sağlık sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin hukuksal statüsü ve özlük hakları  konulu bir sunum yaptı. Sunumda, sözleşmelerinin önemi, ücret, yıllık izinler, sözleşme fesih koşulları, çalışma süreleri, işverenin ve çalışanların yükümlülükleri başlıkları altında bilgiler paylaşıldı.  

Av. Mithat Kara'nın sunumunun ardından, toplantıya katılanların soruları yanıtlandı.  Toplantıda, özel hekimlik alanında yaşanan sorunlar, özlük haklarının korunması ve iyileştirilmesi için birlikte hareket etmenin gerekliliği konusunda görüşler paylaşıldı. Önümüzdeki dönemde özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin bir araya gelmesini sağlayacak sosyal etkinlikler yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.

 

 

Bu haber 171 kez okunmuştur.