‘Seyahatin Resimli Tarihi’ sunumu çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

15.06.2021

Fotoğraf Sanatçısı ve Gezi Yazarı Özcan Yurdalan tarafından ‘Seyahatin Resimli Tarihi’ sunumu 14 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı sunum öncesi fotoğraf sanatçısı ve gezi yazarı Özcan Yurdalan'ın özgeçmişi ve eserleri hakkında bilgiler verdi. 

Özcan Yurdalan sunumuna “Yollar, Yolcular, Yolculuklar” temasıyla başladı. Yurdalan, kullanılan su yollarının, kervan yollarının seyahat tarihindeki öneminden bahsetti. Ve bu yolların elinde tutmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.  Daha sonra tarihsel süreçte önemli rol oynayan, tanınan seyyahlar ve gezi rotaları hakkında bilgilere yer verdiği sunumunda, seyyahların yazdığı kitapları tanıttı. 1992-2014 yılları arasında gerçekleştirdikleri Sarı Otobüs seyahatlarını ve rotalarını izleyicilerle paylaştı. 

Çok sayıda katılımcının izlediği sunum soru ve katkıların değerlendirilmesinin ardından sona erdi. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Özcan Yurdalan’a etkileyici sunumu için teşekkürlerini iletti.

 

Bu haber 156 kez okunmuştur.