İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi 10 Haziran 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

14.06.2021
İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi 10 Haziran 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Toplantı, 10 Haziran 2021 saat 20.00’da 35 katılımcı, yönetim kurulu ve hekim meclisi divan üyeleri ile birlikte gerçekleştirildi. 

Divan Başkanı Dr. Ahmet Etit’in açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Kadın Hekimlik Komisyonu adına Dr. Nezaket Kaya’ya LGBTİQ+ lerin toplumun daha kırılgan bir kesimi olması itibarıyla pandemide diğer gruplardan daha fazla etkilendiğini söyleyerek söze başladı. Olumsuz her toplumsal olayda sorumlu gösterilmeleri ve dışlanmaları bilinen bu grubun pandemi döneminde de nefret söylemleri nedeni ile linçlerin hedefi haline geldiklerini anlattı ve tüm dünyada üst düzey politikacı ve din adamlarının sözleri ile örneklendirdi. Pandemi sürecinde ev içi şiddetin arttığını belirterek, tüm hizmetlere erişimde en kolay gözden çıkarılan grup olmalarına vurgu yaptı.

Daha sonra ikinci gündem maddesi olan Halk Sağlığı açısından Covid 19 pandemisi süreci Dr. Alp Ergör tarafından anlatıldı. Dr. Alp Ergör ülkemiz ve dünyada yaşananları ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi. 

Dr. Mustafa Vatansever, İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi Çalışmalarının önemine vurgu yaparak İzmir Tabip Odası’nın demokratik işleyişinde önemli yeri olduğunu, ülkedeki tüm odalara örnek olduğunu belirterek emek veren herkese teşekkür etti.   3 Temmuz 2021’de yapılacak olan TTB genel kuruluna faaliyet olarak sunmak gerektiğini belirtti. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı’da Hekim Meclisi üyeleri ve tüm katkı sunanlara teşekkür etti. 

İzmir Tabip Odası Çevre sağlığı komisyonu adına söz alan Dr. Ahmet Soysal, Dünya Çevre Günü nedeniyle yapılan etkinlikleri aktardı; Aliağa kirlilik ve gemi eylemi ( 2500 tonluk tehlikeli atık taşıyan uçak gemisinin sökümü için Aliağa’ya gelmesinin bir çevre felaketine neden olacağı ve bunun engellenmesi amacıyla ortak mücadele edilmesinin gerekliliği, buradan hareketle 1994’de çıkarılan hurda gemi ithal izninin iptali talebinde bulunduklarını söyledi, Gaziemir Duran adam eylemi ve serbest kürsü, İzmir ekoloji günleri,  İzmir Çevre meclisinin kurulması önerisi, 4 haziran yarımada çalıştayı, 5 haziran dünya çevre gününde TTB Oda Başkanları ile ortak basın açıklaması (pandemi döneminde Türkiye’de ekolojik yıkım meydana gelmiştir), 8 haziran Kültür Parkıma dokunma eylemi, 8-9 haziran sera gazı azaltma çaıştayına aktif olarak katılım sağladıklarını anlattı, 11-12 Haziranda yapılacak EMO- yıllık enerji forumunda görevli olduklarını söyledi.

Gündem maddeleri bu şekilde konuşulduktan sonra görüş ve katkı olmaması üzerine Divan Başkanı Dr. Ahmet Etit, Hekim Meclisinin Haziran ayı toplantısını bitirerek, katılanlara teşekkürlerini iletti.
Bu haber 195 kez okunmuştur.