‘Fizyoterapist Gözüyle Ergonomi’ konulu toplantı çevrimiçi olarak 8 Haziran 2021 Salı günü gerçekleştirildi.

09.06.2021

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Fizyoterapist Gözüyle Ergonomi’ konulu toplantı çevrimiçi olarak 8 Haziran 2021 Salı günü gerçekleştirildi.

Toplantının Moderatörlüğünü, Dr. Esat Hoşgönül yaptı. Dr. Esat Hoşgönül yaptığı açılış konuşmasında, “en önemli ve en çok karşılaşılan sorunlardan biri ergonomi, biz bu sorunu hem beyaz yakalı ofis çalışanlarında hem de üretimlerde çalışanlarda görüyoruz. Farklı boyutlarda da olsa hastaneye giden her çalışanda kas iskelet sistemiyle ilgili sorunları sıkça görülüyor. İşverenler çalışan sağlığını ve güvenliğini sağlamak için İşyeri hekimleri dışında iş güvenliği uzmanı danışmanlığı, çevre danışmanı, TMG danışmanları gibi mevzuat gereği bazı danışmanlıklar almak zorundalar. Batıda işverenler bunların dışında daha fazla danışmanlıklar almaktadırlar. Örneğin, endüstriyel psikolog danışmalığı, finansal danışmanlıklar almaktadırlar. Batıda işyerlerinin diğer danışmanlıklar dışında en önemlisi ergonomi danışmanları var. Ülkemizde, birkaç firma dışında ergonomi danışmanı olan firma yok.” dedi ve konuşmacı Fizyoterapist Çiğdem Muzaffer Gökçe hakkında kısa bir bilgi verdi.

Konuşmacı Fizyoterapist Çiğdem Muzaffer Gökçe, İzmir’deki hekimlerle buluşmaktan mutlu olduğunu ifade ederek sunumuna başladı. Sunumunda, ergonominin tanımından, ofis ergonomisinden, endüstri ergonomisinden bahsetti. Yaptığı çalışmaları anlatan Gökçe, sahadaki ergonomi değerlendirmeleri hakkında bilgiler verdi. Sunumunun sonunda katılanlardan gelen soruları yanıtlayan Fizyoterapist Çiğdem Muzaffer Gökçe, katılanlara ergonomi açısından önemli olan çalışanların yapması gereken birkaç egzersiz hareketi gösterdi.

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Öcal Taşer, sunumundan dolayı Fizyoterapist Çiğdem Muzaffer Gökçe’ye teşekkürlerini iletti.

Bu haber 385 kez okunmuştur.