İzmir Tabip Odası ‘1.Ekoloji Buluşması’na katıldı.

03.06.2021
Dünya çevre günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen 1.Ekoloji Buluşması Kültürpark İzmir sanat bahçesinde meslek odaları ve çevre örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla 03.06.2021 tarihinde gerçekleştirildi .İzmir Tabip Odası Başkanı Dr.Lütfi Çamlı'nın da katıldığı etkinliğin  açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. 

Etkinlikte söz alan meslek odaları ve çevre örgütleri bu güne kadar yaptıkları çevre mücadelesinden örnekler vererek, deneyimlerini ve  kent gündemindeki çevre sorunlarıyla ilgili görüşlerini paylaştılar.

İzmir Tabip Odası adına bir sunum gerçekleştiren İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı Dr. Ahmet Soysal’da İzmir Tabip Odası’nın 1988’den bu yana diğer meslek odalarıyla işbirliği içinde yürüttüğü çevre mücadelelerini, bunların sonuçlarını ve halen odanın sürdürdüğü çevre davalarını katılımcılarla paylaştı. 

İzmir dışından da yoğun katılımın olduğu etkinlikte  ülkemizin gündeminde yer tutan Kanal İstanbul, İkizdere ve Kaz Dağları savunması, nükleer santrallere karşı direniş gibi ekoloji mücadeleleri ve deneyimleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi.
Bu haber 174 kez okunmuştur.