Gezi'nin Yıldönümünde 'Gezi 8 Yaşında' etkinliği gerçekleştirildi.

02.06.2021

İzmir Tabip Odasının  bileşenlerinden olduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla, “Gezi” 02 Haziran 2021 Çarşamba günü Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen etkinlik ile anıldı.

 İzmir Emek ve Demokrasi güçleri adına basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı basın açıklamasında, “Gezi'yi yargılamaya kalktılar. Bir, iki yetmedi üçüncü kez torba dava ile adını kirletmeye çalışıyorlar. Değil üç; beş, on, bin kere de yargılasanız Gezi'nin haklılığı ve gerçekliği karşısında her seferinde yenileceksiniz. Gezi, defalarca ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye-çete ilişkilerine benzemez. Onlar çetelerle, mafyayla rant peşinde koşarlar, biz bir fidana su vermek için koşarız. Gezi yurttaşların kendi kaderini tayin etme iradesi ve kararlılığıdır. Bir kez yaşayan ömrünce unutamaz, Gezi unutturulamaz. Gezi ruhu Boğaziçi'ndeki gençlerdedir, İstanbul Sözleşmesi için tüm yurtta sokaklara çıkan kadınlardadır, İkizdere'de yolları kesilse de iş makinaları önüne çıkmayı başaran, Van Gürpınar'da üzerlerine ateş açılsa da haklarını savunmaya devam eden köylülerdedir. Soma'da, Çorlu'da, Hendek'te, Aladağ'da ve ülkeye yayılmış tüm kadın cinayetleri davalarında yükselen adalet taleplerindedir Gezi” dedi.

Sendikalar, Meslek Örgütleri, Siyasi Partiler ve bir çok vatandaşın katıldığı etkinlik “Umut Bitmez, Karanlık Gider Gezi Kalır” “Gezi Umuttur, Umut Bitmez” sloganlarının ardından sona erdi.

Bu haber 121 kez okunmuştur.