İzmir’de Bir Sağlık Kuruluşunda Gerçekleşen Silahlı Saldırıyı Kınıyoruz!

28.05.2021
İzmir’de Bir Sağlık Kuruluşunda Gerçekleşen Silahlı Saldırıyı Kınıyoruz! 

İzmir’de özel bir sağlık kuruluşunun acil servisine getirilen yaralı kişiye ve yakınlarına silahlı kişiler tarafından rastgele ateş açılmıştır. Bu saldırı sırasında hastanenin güvenlik görevlileri ve vatandaşlarımız yaralanmıştır. 

Toplumda şiddet olayları her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde yöneticilerden başlayarak toplumun her kesimine yayılan şiddet dili, toplumun güvenliğini ve yaşamı tehdit eden bir şiddet iklimine yol açmıştır. Siyasetçilerin söylemleri, televizyon programları, medya haberleri, diziler ve filmler şiddetin sıradanlaşmasına zemin hazırlamaktadır.

Sağlık kuruluşunda gerçekleşen bu olayı kınıyoruz! Olayda yaralanan güvenlik görevlileri ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu olay da göstermektedir ki, bireysel silahlanma her geçen gün kontrolsüz bir şekilde artmaktadır. Kamu otoritesi, sıkı önlemlerle bireysel silahlanmanın önüne geçmeli ve caydırıcı yaptırımlar getirmelidir. 

Yaşamı savunan mesleğin mensupları olarak yaşamı ve sağlığı tehdit eden her türlü saldırganlığa karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
Bu haber 136 kez okunmuştur.