İntörn Hekim Buluşmalarımız Telekonferans Yöntemiyle Devam Ediyor

27.05.2021

İzmir Tabip Odası ve DEÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD işbirliği ile Halk Sağlığı Stajı kapsamında yapılmakta olan İntörn Hekimler Eğitim Toplantıları, 25.05.2021 tarihinde, Covid-19 Pandemisi nedeniyle online olarak yapıldı. 

 

Prof. Dr. Alp Ergör’ün moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Odamız Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve Odamız avukatı Mithat Kara katıldı. 

 

Dr. Nuri Seha Yüksel, sunumunda, İzmir Tabip Odası ve TTB olarak her zaman hekimlerin yanında olduğumuzu, meslek kuruluşu olarak meslektaşların hak ve menfaatlerini korumak için çaba gösterdiğimizi, üyelik ve mesleki dayanışmanın önemli olduğunu, mesleğe adım atacak hekimlerin çalıştıkları bölgede kendilerine desteğe hazır bir tabip odası yöneticisi bulabileceklerini ifade etti. 

 

Odamız avukatı Mithat Kara, intörn hekimler tarafından mezuniyet sonrası için sık yöneltilen ve merak edilen sorulara yanıt verdi.  Av. Mithat Kara, devleti hizmeti yükümlülüğü kurası, devlet memuriyeti, kura sonucunda atama,  uzmanlık eğitimi, istifa-müstafi sayılmanın TUS’a etkileri, eş ve sağlık mazereti ataması, mesleki sorumluluk sigortası, tıbbi kayıtlar ile reçete ve rapor düzenlenmesinde dikkat edilmesi gerekli noktalar konusunda bilgi paylaştı.

 

Son bölümde, intörn hekimlerin soruları yanıtlandı.  Soru ve yanıtların ardından toplantı sona erdi.


İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

Bu haber 423 kez okunmuştur.