İzmir Tabip Odası Gaziemir'de radyoaktif tehdite karşı başlatılan Duran Adam eylemlerine destek verdi.

22.05.2021


Gaziemir İlçesi Emrez Mahallesi'ndeki İzmir'in Çernobil’i olarak bilinen  eski kurşun fabrikasındaki radyoaktif atıkların alandan kaldırılması için Duran Adam eylemleri başlatıldı. 

Nasıl ve ne şekilde getirildiği bilinmeyen, 14 yıldır toprağa, suya ve havaya karışarak tüm İzmir'in çevre ve insan sağlığını tehdit eden toprağa gömülü  atıklar  için geçtiğimiz haftalarda İzmir Tabip Odası, TMMOB İzmir İKK, Gaziemir Belediyesi ve çevre örgütleri eski Kurşun fabrikası sahasında bir basın açıklaması  gerçekleştirmişlerdi. Gaziemir Belediyesi  soruna dikkat çekmek ve  atıkların oluşturduğu radyoaktif tehlikeye çözüm sağlanması için   11 hafta   her Cuma saat 11.00 de 11 dakikalık Duran Adam etkinlikleri planladı.

 
21 Mayıs'ta gerçekleştirilen ilk etkinliğe İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı da katılarak destek verdi. Saat 11.00 nükleer tehlike sirenleri eşliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, milletvekilleri, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve  çevrede yaşayan çok sayıda vatandaş da katıldı.

Bu haber 196 kez okunmuştur.