‘Göbeklitepe Kültüründe Yeni Gelişmeler’ başlıklı sunum çevrimiçi gerçekleştirildi.

21.05.2021

Arkeolog Nezih Başgelen'in konuşmacı olarak katıldığı "Göbeklitepe Kültüründe Yeni Gelişmeler" başlıklı sunum 20 Mayıs 2021 Perşembe günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Sunumun açılış konuşmasını izmir Tabip Odası Yönetim kurulu üyesi Dr. Behiye Munğan yaptı.

Nezih Başgelen sunumuna neolitik döneme ait genel bir bilgilendirme ile başladı. Bereketli Hilal'de başlayan yerleşik düzene geçme, tarım, hayvancılık, barınma faaliyetlerinin dünyanın diğer yörelerine yayılım süreçlerinden söz etti. Daha sonra Göbeklitepe’nin ortaya çıkarılma süreci konusunda bilgi verdi. Göbeklitepe'deki buluntular, semboller, geçitler, yeni keşifler konusunda sunumunu sürdüren Nezih Başgelen Göbeklitepe ile arkeoloji alanında yeni bir sayfanın açıldığını, bu konunun tam olarak anlaşılabilmesinin uzun zaman alacağını İfade etti. Göbeklitepe çevresinde kazıları devam eden ve heyecan verici buluntular çıkarılan höyüklerden örnekler vererek sunumunu tamamladı.

Geniş bir izleyici kitlesinin yoğun bir ilgiyle izlediği sunumun sonunda soru ve katkılar değerlendirildi. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Çamlı güzel sunum için Arkeolog Nezih Başgelen'e teşekkür etti.

Bu haber 133 kez okunmuştur.