Sağlık çalışanına şiddet, pandemi sürecinde de devam ediyor.

16.05.2021
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde görevli asistan meslektaşımız, 16.05.2021 tarihinde bir hastanın saldırısına uğradı. Bıçakla yaralanma nedeniyle acil servise getirilen kişiye ilk müdahalesi ve tetkikleri yapıldıktan sonra bu kişi, sütür atılırken meslektaşımıza küfretmiş, sütür setindeki makası alarak meslektaşımıza saldırmış, meslektaşımıza yumruk atmış, küfür ve hakaret etmiştir.  

Olay sonrası adli işlemlerin başlatılması için Odamız avukatının desteğiyle tutanak tutularak beyaz kod işlemleri başlatılmış, adli rapor alınmış, saldırgan hakkında şikayet başvurusu yapılmıştır. Odamız adli sürecin takipçisidir. 

Güvenlik güçlerinin, firar eden şahsın yakalanması için çalışmaları devam etmektedir. 

Oda Başkanımız Dr. Lütfi Çamlı meslektaşımız ile görüşerek olay nedeniyle duydukları üzüntüyü paylaşmış, Oda  olarak süreci her aşamasında sonuna kadar takip edeceğimizi, şiddetin sıradanlaşmasına izin vermeyeceğimizi, meslektaşlarımızın sağlığı, güvenliği, hakları için sonuna kadar yanında olacağımızı meslektaşımıza iletmiştir.  

Genel sekreterimiz Dr. Nuri Seha Yüksel, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine giderek acil serviste görevli meslektaşlarımıza ve acil servis çalışanlarına Odamızın geçmiş olsun dileklerini paylaşmış, süreci yakından takip edeceğimizi, şiddetin cezasız kalmasına izin vermeyeceğimizi ifade etmiştir.  

Sağlık çalışanlarına şiddet, pandemi döneminde de hız kesmeden devam etmektedir. Sağlık çalışanları alkış değil şiddetten korunmak için güvenlik ve önlem beklemektedir. Sağlık çalışanları, güvenlik ve korunma önlemlerinin yetersiz olduğu ortamlarda çalışmaktadır. Şiddet eğiliminin özellikle yüksek olduğu birimlerde, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için ek önlemlerin alınması yöneticilerin birincil sorumluluğudur. 

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için caydırıcı önlemler alınmaması ve caydırıcı yaptırımlar getirilmemesi, sağlık çalışanlarına şiddet olgusunu sıradanlaştırmaktadır. Sağlık çalışanlarına şiddetin sıradan adli bir olay gibi görülmesini KABUL ETMİYORUZ.  

Sağlık çalışanlarına şiddete ALIŞMAYACAĞIZ, şiddeti KABULLENMEYECEĞİZ.  

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, sağlık çalışanlarına şiddet olgusu sona erene kadar her türlü mesleki ve hukuki mücadeleye kararlıyız.  Hukuki süreçlerde, şiddete uğrayan meslektaşlarımızın yanında olmaya ve meslektaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. 


İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu
Bu haber 633 kez okunmuştur.