Covid -19 pandemisinde filyasyonda ve tedavide ülkemizde ve dünyada yaklaşımların değerlendirildiği panel gerçekleştirildi.

13.05.2021

İzmir Tabip odası tarafından düzenlenen Covid -19 pandemisinde filyasyonda ve tedavide ülkemizde ve dünyada yaklaşımların değerlendirildiği panel 10 mayıs 2021 tarihinde çevirimiçi olarak gerçekleştirildi.  

Moderatörlüğünü, Prof Dr. Özlem Kurt Azap’ın yaptığı panelde Prof Dr. Esin Şenol Davutoğlu ve Dr. Nuriye Ortaylı konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı moderasyon ve konuşmalar için davetlerini kabul etmelerinden dolayı, Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, Prof. Dr. Esin Şenol Davutoğlu ve Dr. Nuriye Ortaylı’ya teşekkür etti. 

Moderatör Prof. Dr. Özlem Kurt Azap’ın konularla ilgi sorulanın yanıtlanması şeklinde yürütülen panelde, dünyadaki filyasyon çalışmalarından örnekler verilerek ülkemizdeki uygulamalara filyasyon denilemeyeceği, hasta ve temaslılarla yeterli iletişimin sağlanmadığı, yeterince test uygulanmadığı, karantina ve izolasyon süreçlerinin takiplerinin sağlanamadığı, filyasyonun bu haliyle ilaç bırakma görevi olarak sürdürüldüğü vurgulandı. Tedavide etkisizliği kanıtlanmış ve kullanımdan çıkarılmış hidroksi klorokin ilacının itirazlara karşın uzun süre kullanımı dile getirildi.  Antibiotik, kan sulandırıcı tedavilerin endikasyonsuz kullanımına dikkat çekildi. Tedavide yeni modaliteler tartışıldı.

Panelin son bölümünde izleyicilerden gelen soru ve katkılar değerlendirildi. Yoğun bir ilgi ile izlenen panele katkıları için İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Prof Dr. Özlem Kurt Azap, Prof Dr. Esin Şenol Davutoğlu ve Dr. Nuriye Ortaylı’ya teşekkür etti. 

 

Bu haber 301 kez okunmuştur.