Muayenehane Hekimlerinin Dikkatine! " Tam Kapanma Kısıtlamasında Çalışma"

28.04.2021

29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek “Tam Kapanma” kısıtlamasından, İçişleri Bakanlığı’nın 26.04.2021 tarihli genelgesinde de vurgulandığı kamu ve özel sağlık sağlık kurum ve kuruluşları ile burada görevli çalışanlar istisna tutulmuştur.

Muayenehaneler de özel sağlık kuruluşu statüsündedir.  Genelgede, kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görevli hekim ve çalışanlar ile zorunlu sağlık randevusu olan hastaların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğu açıkça düzenlenmiştir. 

Muayenehanelerde hekimlerin yanında sigortalı olarak çalışanlar da kısıtlamalardan muaftır. Bu konuyla ilgili olarak Oda Genel Sekreterimiz Dr. Nuri Seha Yüksel, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile , muayenehanede görevli sekreter, yardımcı vb. çalışanların kısıtlamalardan muaf olup olmadığı konusundaki belirsizliklerle ilgili bir görüşme yapmıştır.Görüşmede, önceki sokağa çıkma kısıtlamalarından farklı bir durum olmadığı, hekimlerin ve yanlarında sigortalı çalışan hemşire, sekreter ve yardımcılarının sokağa çıkma kısıtlamasından istisna olduğu tekrar vurgulanmıştır.

Bu nedenle, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu tarih ve saatlerde muayenehane faaliyetine devam edecek olan meslektaşlarımızın, çalışan personelleri için İl Sağlık Müdürlüğünden aldıkları çalışma izin belgesi fotokopisini, (Hemşire, ebe, teknisyenler için) ve e-devlet üzerinden sosyal güvenlik kayıt sorgulama ekran çıktısı ile çalışanın sigortalılık durumunu gösterir bir belgeyi çalışanına teslim etmesi yeterli olacaktır.

Saygılarımızla.


İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu
Bu haber 1494 kez okunmuştur.