23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun...

23.04.2021

23 Nisan 1920 demokrasi kültürümüzün filizlenme tarihi olduğu kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, dünyadaki ilk Çocuk Bayramı olmasıyla da özel bir gündür. 

Ülkemizde çoğulcu ve katılımcı demokrasi kültürünün doğduğu bu tarihin yıldönümünde; bugün ne yazık ki, demokrasi, özgürlük ve adaletin ortadan kaldırılmak istendiği bir siyasi iklimde yaşıyoruz. Çocuklarımızın eğitim ve sağlık haklarınına erişiminde engellerin arttığı, her geçen gün artan sayıda çocuğumuzun yoğun emek sömürüsü altında çalıştırılırken iş cinayetlerine kurban gittiği, çocuk tecavüzünün aklanmak istendiği, çocuk yaşta evliliklerin yaygınlaştığı günlerden geçiyoruz.

23 Nisan 1920’nin yıldönümünde demokrasi özgürlük ve adalete olan inancımızı, cumhuriyet kazanımlarını koruma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. 

Demokrasinin önündeki engellerin kalktığı, çocuklarımızın yaşam ve sağlık haklarının korunduğu gelecek güzel günlere olan umudumuzla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun… 

İZMİR TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

Bu haber 313 kez okunmuştur.