Yaşamdan, İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz! konulu ortak basın açıklaması 6 Nisan 2021 tarihinde yapıldı.

06.04.2021

Yaşamdan, İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz! konulu ortak basın açıklaması 6 Nisan 2021 tarihinde İzmir Tabip Odası Konferans salonunda yapıldı. 

Basın açıklaması İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, İzmir Diş Hekimleri Odası, TMMOB, DİSK, KESK temsilcileri tarafından yapıldı. Basın Açıklaması İzmir Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyon Başkanı Dr. Mübetcel İlhan tarafından okundu.

Dr. Mübetcel İlhan, “Bugün; 20 Martta gün karanlığa döndüğünde en az karanlık kadar kötü bir kararın alınışını konuşacağız. Ülkemizde kadına yönelik psikolojik, fiziksel, ekonomik şiddet ve kadın cinayetleri hepimiz için ürküten, korkutan, utandıran boyuttadır. Bu sözleşme erkeklerin aklı ve vicdanı ile hazırlanmamıştır. Hepimizin belleğindedir. İstanbul Sözleşmesi; ülkemizde ve uluslararası alanda yıllarca süren kadın mücadeleleri ile masaya getirilmiştir. Yasayla kabul edilmiş bir konudan Kararname ile çıkarılması anayasaya aykırıdr. Bir oldu, bitti' öyküsü yaşıyoruz, savruluyoruz. Hukuktan, yasalardan uzak bu davranış herkes için tehlikeli ve endişe vericidir. İstanbul Sözleşmesi yasal olarak yürürlüktedir ve bu sözleşmenin etkin biçimde uygulanması için kararlıyız.  Bir kez daha söylüyoruz: İnsanız, haklarımızı kullanmak istiyoruz. dedi.

Basın açıklaması metni için tıklayınız…

Bu haber 195 kez okunmuştur.