Buket Uzuner ile ‘Uzun Beyaz Bulut Gelibolu’ söyleşisi 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

22.03.2021
İzmir Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında İzmir Tabip Odası Sanat ve Kültür Komisyonu tarafından hazırlanan söyleşide 18 Mart 2021 Perşembe günü yazar Buket Uzuner konuk oldu. 

Söyleşinin, moderatörlüğü Dr. Pınar Üretmen tarafından yapıldı. 

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Bu yıl 14 Mart Tıp Bayramını küresel salgında kaybettikleri sağlık çalışanlarının acısını yüreklerinde hissederek kutladıklarını onları asla unutmayacaklarını ifade etti. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında sağlık çalışanları adına yapılan anı ormanı, duvar boyama ve anıt açılışlarından söz etti. Bu anlamlı günde 18 Mart Çanakkale Şehitlerinin saygıyla andığını belirten Dr. Lütfi Çamlı, Buket Uzuner’e etkinliğe katılımı için teşekkürlerini iletti.

Dr. Pınar Üretmen, Buket Uzuner hakkında kısa bir bilgi verdi. Çanakkale Savaşı, barışçıl vatanseverlik, tarih bilinci ve roman karakterleri üzerine konuşuldu.

Buket Uzuner yaptığı söyleşide, 'Edebiyatçılar tarihçi değildir!" diyerek “Uzun Beyaz Bulut Gelibolu” kitabı hakkında bilgiler verdi. Kitabının yazılış öyküsünden bahsetti. Çanakkale Savaşı hakkında farklı bir anlatım yaptığını ve kitabın aldığı eleştirilerden bahseden Buket Uzuner, yurtdışında gösterilen ilgiyi de izleyicilerle paylaştı. 

Soru ve katkıların ardından söyleşi sona erdi.
Bu haber 241 kez okunmuştur.