Hekimler “Arkeolojiyi Sever: Afrodisias” konulu sunum 16 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

17.03.2021

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında Hekimler “Arkeolojiyi Sever: Afrodisias” konulu sunum 16 Mart 2021 Salı günü Doç. Dr.  Nezih Aytaçlar tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yaptı. Dr. Lütfi Çamlı, 14 Mart Tıp Haftasında İzmir Tabip Odası tarafından yapılan etkinliklerden  bahsetti. Doç. Dr  Nezih Aytaçlar’ın arkeloloji alanında  akademisyen aynı zamanda  hekim olduğunu söyleyen Dr. Lütfi Çamlı, Afrodisias’ı bir hekim ve arkeologtan  dinlemekten de mutlu olacaklarını söyledi.

Nezih Aytaçlar yaptığı sunumuna Afrodisias genel tarihi ve kazı süreçlerinden söz ederek başladı. Daha sonra Afrodisias üzerinde bir sanal tur yaparak tetraphylon, stadyum, Afrodit tapınağı, agora, meclis binası, Hadrianus hamamları, tiyatro, sebastion gibi yapılar hakkında bilgi verdi. Müzedeki eserler ve Ara Güler fotoğrafları ile sunumunu tamamladı.

Soru ve katkıları değerlendirilmesi sonrasında İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı sunum için Doç. Dr. Nezih Aytaçlar'a teşekkür etti.

Bu haber 428 kez okunmuştur.