'Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı' açılışı 15 Mart 2021 tarihinde yapıldı.

16.03.2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka belediyesi ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen pandemide özveriyle sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları anısına sağlık çalışanlarına saygı anıtı 15 mart 2021 tarihinde bostanlı karşı yakada törenle açıldı.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı ve Yönetim Kurulu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdür Cenk Benli; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, çok sayıda hekim meslektaşımız, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Odası temsilcileri katıldı.

Tören Karşıyaka Belediye Orkestrası Bando Takımının müziği eşliğinde başladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kürsüye gelerek 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihsel önemini açıklayan Prof. Dr. Can Ceylan pandemi döneminde insanı yaşatma mücadelesi verirken yaşamını kaybeden sağlık emekçilerine ithaf ettiği "Candemi" adlı kitabında yer alan şiirini okudu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı sağlık emekçilerini andığı konuşmasında şunları söyledi: "14 Mart Tıp Bayramı olmakla beraber bizler için Türkiye sağlık ortamına, sağlık emekçilerinin hak ve taleplerine yönelik söylemlerimizi, görüşlerimizi, eleştirilerimizi dile getirdiğimiz bir hafta. Pandeminin birinci yılında içimiz buruk olarak 14 Mart’ı kutluyoruz. Sağlık çalışanlarımız ilk günden beri özveri ile yaşamlarını tehlikeye atarak mücadele ediyor. Zor koşullarda, stresli koşullarda her an Covid hastası olma riskini taşıyarak çalıştılar. Günlerce ailelerini göremediler. Bu süreçte toplumun herhangi bir bireyine göre 10 kat daha fazla Covid geçirme riski taşıyan sağlık çalışanlarımız ne yazık ki korunamadılar. Bütün taleplerine rağmen bu süreçte bizzat devletin üst kademeleri tarafından yeterli, nitelikli koruyucu ekipman sağlanamadı. Sağlık emekçilerine düzenli test yapılmadı, 150 bine yakın sağlık çalışanı hasta oldu. Ama ne yazık ki bunun bir meslek hastalığı olduğunu hala anlatamıyoruz. Sağlık çalışanları anısına yapılan anıtı çok anlamlı buluyorum, emeği geçen herkese İzmir Tabip Odası yönetimi ve İzmirli hekimler adına teşekkür ederim. Sağlık emekçilerini unutturmayacağız” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’da sağlık çalışanlarının değerine vurgu yaparak, tek talepleri var sadece mesleklerini daha iyi şartlarda yapmak istiyorlar. Her türlü saygıyı hak eden sağlık çalışanları 14 Mart’ın ötesinde bir hatırlanmayı hak ediyorlar” dedi.  

Etkinlik sonunda Heykeltraş Bahadır Çolak ve Kadriye İnal’a plaket verildi.

Bu haber 448 kez okunmuştur.