Aydın Tabip Odası’nın geleneksel olarak düzenlediği fotoğraf sergisinin 14’üncüsü buruk açıldı.

10.03.2021
Bu yıl sergi fotoğrafları 13 Ekim 2020 tarihinde covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat ÜLKÜ’nün çektiklerinden oluşturulan bir seçki idi. Yoğun katılım gösterilen sergiye açılışında merhum başkanın başta eşi ve kızı olmak üzere yakın akrabaları Türk Tabipleri Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı 2. Başkanı Dr. Ali İhsan ÖKTEN, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hakan ERBAY, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi ÇAMLI, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet ÇIBIK ve Yönetim Kurulu üyeleri, ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Erdem Ali ÖZKISACIK, NAFOD Başkanı Zeki YAVUZAK ve yönetim Kurulu üyeleri, çalışma arkadaşları, sanatseverler yer aldı.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet ÇIBIK, görevi başından Covid-19 hastalığı nedeniyle yitirilen tek Tabip Odası Başkanı olduğuna vurgu yaptı.   

TTB 2. Başkanı Dr. Ali İhsan ÖKTEN öncelikle herkesin 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını ve Esat ÜLKÜ‘yü fotoğraflarından tanıdığını belirtti. Esat Ülkü anısına kendi yazdığı Mitoloji ve Tıp kitabını Aydın Tabip Odasına armağan etti.

TTB Başkanı Şebnem Korur FİNCANCI Dr. Esat ÜLKÜ hocamızın da aramızda olmasını çok isterdik fotoğraflarına bakınca ve Ali İhsan Hocamızın kitabına bakınca aslında ne kadar çok yönlüyüz, çünkü iyi hekimlik değerlerinden yanayız evrensel hekimlik değerlerinden yanayız dedi.

Çalışma arkadaşlarından Dr. Turhan KESKİN ve Dr. İsmail Hakkı ERTİN e yaptıkları konuşmalarla duygusal anlar yaşattılar. 

Son konuşmayı yapan kızı Dr. Müge BOZKURT yapılan etkinlik için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Sergi, 14 Mart’a kadar Aydın Forum AVM’de görülebilir, sonrasında uzun süre çalıştığı ve başhekimliğini yaptığı Nazilli Devlet Hastanesinde de sergilenmesi planlanıyor
Bu haber 230 kez okunmuştur.