8 Mart Dünya Kadınlar Günü, "Yaşamak ve yaşatmak için 8 Mart 'ta birlikteyiz" İzmir Sağlık Platformu ortak basın açıklaması İzmir Tabip Odası’nda gerçekleştirildi.

08.03.2021

İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Tabip Odası, Genel Sağlık- İş, SES, Birinci Basamak Sağlık çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Türk Hemşireler Derneği ve Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri 'nin ortak düzenlediği basın açıklamasını İzmir tabip Odası Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Mübetcel İlhan okudu. 

Dr. Mübetcel İlhan, "Sağlık hizmet alanında şiddet; utandırıcı boyutlara varmıştır. Toplumsal cinsiyet rollerinin yansıması olarak kadın çalışanlara daha pervasız daha kolay sözlü, psikolojik şiddet uygulandığını biliyoruz, yaşıyoruz. Şiddeti kışkırtan sebeplerin kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Çalıştıkları alanlarda mobbing ve tacizlere karşı güvenle başvuracakları kadın birimlerinin kurulması gerektiğini söyleyen İlhan, “Pandemi sürecinde zorlaşan cinsel sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırmalıdır. Kadına yönelik şiddeti sorgulayan, kadını koruyan, güçlendirmeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesini tartışmasız, etkin uygulanmalıdır. Sosyal devlet sorumluluğunda, olması gereken bakım hizmetleri yani çocuk hasta ve yaşlı bakımı kadınlarının omuzlarına yüklenmiş, üretimden ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılmıştır. “eşit işe eşit ücret” talebimizi tekrarlıyoruz. Ucuz emek deposu olmadığımızı bir kez daha haykırıyoruz.
3600 ek gösterge hakkı sağlık hizmetleri kapsamında yer alan tüm personele uygulanmalıdır. Sağlık ve Sosyal hizmetler iş kolu tehlikeli iş kapsamına alınmalı, yıpranma payı artırılmalıdır" dedi.

Basın Açıklaması için tıklayınız…

 

Bu haber 167 kez okunmuştur.