Pandeminin 1. Yılında Sürecin Değerlendirilmesi Paneli çevirimiçi olarak gerçekleştirildi.

05.03.2021

Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Doç. Dr. Osman Elbek’ in konuşmacı olarak katıldığı Pandeminin 1. Yılında Sürecin Değerlendirilmesi Paneli, 3 Mart 2021’de  çevirimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı “Pandeminin birinci yılında yaşadıklarımızdan dersler çıkarmamız gerektiğini belirterek önümüzdeki dönem aynı hataları tekrar etmemeliyiz” dedi.  TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr Şebnem Korur Fincancı ise paneli düzenleyenlere teşekkür ederek, “Pandemide görünmez kılınanlar açısından ödediğimiz bedeller çok büyük oldu. Süreçte TTB yoğun bir çaba gösterdi.  Sürecin şeffaf ve bilimsel sürdürülmesi konusunda ısrarcı oldular.”dedi.

Açılış Konuşmalarının ardından iki konuşmacının karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştirdiği panele geçildi.  Pandeminin ortaya çıkısından, bilim kurulunun oluşmasına, şeffaflıktan, fazladan ölümlere pandemide yaşanan süreçler analiz edildi.  Daha sonra 2021 yılına ait beklentilerden söz edildi. Panelin son bölümünde izleyicilerden gelen soru ve katkılar değerlendirildi. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı büyük bir ilgiyle yaklaşık 2.5 saat izlenen etkinlik için Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Doç. Dr. Osman Elbek’ e teşekkür etti. 

 

Bu haber 383 kez okunmuştur.