Kadınlar Ülkesi film söyleşisi 01.02.2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

05.02.2021

İzmir Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu tarafından düzenlenen söyleşiye “Kadınlar Ülkesi” filminin yönetmeni Şirin Bahar Demirel konuk oldu. 

Söyleşinin moderatörlüğünü Dr. Nur Engindeniz yaptı. Dr. Nur Engindeniz, filmin yönetmeni hakkında kısa bir bilgi vererek “Şirin Bahar Demirel, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-TV bölümünden mezun olduktan sonra, Fransa’da Paul Valery Üniversitesi’nde Kültürel Projelerin Sanat Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamladı. İlk orta-uzun metrajlı belgeseli “Kadınlar Ülkesi”, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Belgesel ödülünün sahibi oldu. Demirel, fotoğraf, film ve kolaj işlerinde, mekanlar ve objeler üzerinden geçmiş, ev ve hafıza konularına odaklanıyor.” dedi.

Söyleşinin sonunda, izleyicilerin film hakkında görüşlerini dinleyen Şirin Bahar Demirel gelen soruları yanıtladı. Kendi dilini evrensel bir biçimde oluşturmuş bir yönetmenle tanışmanın keyfini yaşayan izleyiciler adına Dr. Nur Engindeniz, söyleşisinden dolayı yönetmen Şirin Bahar Demirel’e teşekkür etti.

 

 

Bu haber 277 kez okunmuştur.