Gazeteci Yazar Ece Temelkuran’ın katıldığı söyleşi 23.01.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

30.01.2021

İçinden geçtiğimiz dönemde pandeminin yarattığı zorlukları sanat yoluyla aşmak amacıyla İzmir Tabip Odası olarak sanatla sağlık buluşmaları etkinlikleri kapsamında 23 Ocak 2021 tarihinde gazeteci yazar Ece Temelkuran ile bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Sanatla iyileşiyoruz ve iyileştiriyoruz diyerek başladığımız ve Ece Temelkuran’ın bu ay içinde Everest Yayınları etiketiyle yayımlanan son kitabı Bu da Geçer’i odağa aldığımız sohbetimize meslektaşlarımızın yanı sıra meslek-dışı sanatsever konuklarımızın da yoğun katılımını görmek bizleri mutlu etti. 

Dr. Pınar Üretmen'in moderatörlüğünde, İzmirli yazar Ece Temelkuran’ı yaşadığı Zagrep’ten konuk ettiğimiz söyleşimizde özellikle sanatın, sevginin ve umudun önemini konuştuk. Cebimizden eksik etmediğimiz umudun yanı sıra direnmenin ve inadın gerekliliğini, bunların yolunun da sevgiden geçtiğini vurguladı Ece Temelkuran. Tüm dünyayı saran bir gürültünün içinde yaşadığımızı, bu gürültüde ayakta dik kalabilmenin, sesini ve sözünü duyurabilmenin zorluklarına, kitaptaki yazılarından da örnekler vererek değindi. İyi bir dünya için dürüst olmanın, güzel yaşamanın ve temiz kalmanın anlamını vurguladı. Umudun özellikle kadınlarda ve gençlerde olduğunun altını çizerek, nezaket ve zarafetle kurulacak bir eşitlik yönetiminin hem dünyada hem de ülkemizde yaşanan tahakkümün anahtarı olduğunu belirtti. Ahlaki bir ödev gibi insanları sevmek zorunda olduğumuzun altını çizdi. Nasıl insanlar olursak ve sözcükleri nasıl algılarsak şimdiyi daha iyi hale getirebileceğimizi konuştuk. Aynı hataları tekrar tekrar yapmamak ve tarihten ders alabilmek için toplumsal belleğin değerini, bu belleği taze tutan yazarları okumanın önemini tartıştık. 

Katılımcıların soru ve katkılarıyla zenginleşen bu söyleşimiz İzmir Tabip Odası YouTube kanalında da yer alıyor. 

Bu etkinlikte konuğumuz olan sevgili Ece Temelkuran’a ve tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. 

 

Bu haber 267 kez okunmuştur.