Covid ve Aile İlişkileri konferansı 27 Ocak 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

28.01.2021
Moderatörlüğünü Uzm. Dr. Nezaket Kaya’nın yaptığı konferansa, Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu konuşmacı olarak katıldı.  

Açılış konuşmasını yapan Uzm.Dr. Nezaket Kaya, Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu hakkında kısa bir bilgi verdi.

Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu, yaptığı sunumunda, genel sistem teorisi çerçevesinde kendisinin geliştirdiği 'İlişki Pusulası Modeli' ne göre, pandemi döneminde yaşanması olası sorunlar ve olası yaklaşımları aktardı. Sorun ve olası çözümler konusunda bilgiler verdi. 

Konuşma akışı içinde sunumunda; “Her şeye rağmen yapılan doğru demek değildir – bilime önem vereceğiz.” “Aile bir bütünü ifade eder bunun içinde karı-koca /eş ilişkisine dikkat edeceğiz (çocuklara model olacağız).” “Covid’e göre sıraya gireceğiz. Yönümüzü covid belirleyecek.” “Ailelerin 3 temel acili var: 1. Covid 2. Fiziksel sağlık 3. Psikolojik sağlık. Bunlar şu an ailelerin ortak hedefi olacak.” “Covid’in bilinmezliğini ve bu dönemin farklı bir dönem olduğunu kabul edeceğiz” “Soruna – covid’e hücum edeceğiz birbirimize değil.”  “Kucaklaşacağımız günlerin” geleceği gibi ilişkilerimizi çalışacağımız zaman da gelecek, bekleyeceğiz. İlişkilerimizi bu günler gelinceye kadar aramızda gündeme getirmeyeceğiz.” “Zamanı gelinceye kadar yapılacaklara uyacağız. Yani acillere uyacağız, aile yaşantımıza ben-biz-hepimiz düzeyinde enerji katmaya devam edeceğiz, birbirimizin sigortasını attırmayacağız ve doğru barışmayı yaşantımıza sokacağız.” başlıkları çerçevesinde bilgiler verdi. 

Telekonferans son bölümünde izleyenlerden gelen sorular tartışıldı. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, telekonferansın sonunda Prof.Dr. Hürol Fışıloğlu’na sunumundan dolayı teşekkür etti.
Bu haber 201 kez okunmuştur.